Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zawijańce z indyka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zawijańce z indyka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-14 13:31:56

Temat: Zawijańce z indyka
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Takie coś wyprodukowałam wczoraj z okazji obiadu komunijnego, więc się czym
prędzej chwalę, może się komuś pomysł przyda. Wychodzi pyszne.

Potrzebna: pierś indyka
do środka: serek topiony w plasterkach + papryka czerwona + ogórek małosolny
+ wędzona wędlinka - u mnie pastrami wołowe
Mięsko pokroiłam w plastry, rozbiłam tłuczkiem, coby plastry były jak
największe. Przyprawiłam solą i czosnkiem.
Na każdym plasterku ułożyłam plasterek sera, na to papryka+ogórek+wędlinka
pokrojone w długie słupki
Każdy plasterek zawinęłam, spięłam wykałaczkami (dwiema!) - no właśnie czy
kto wie jak można uniknąć tych wykałaczek?
A potem stwierdziłam, że możnaby to jeszcze w panierkę, więc klasycznie
mąka, jajko, bułka tarta i na patelnię.
Obsmażyłam porządnie ze wszystkich stron, później odrobina wody i przykryłam
przykrywką, żeby mięsko dobrze się
poddusiło. Wszystko razem ok.20 - 30 minut.
Wyszło naprawdę super.
Pozdrawiam
--
Ania K.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-14 16:03:22

Temat: Re: Zawijańce z indyka
Od: "-==Elwood==-" <r...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

>kto wie jak można uniknąć tych wykałaczek?
Ano dobrze zawin, spanieruj i zaczynaj smazenie od miejsca gdzie jest koniec
zawinietego kurczaczka. Nie powinno puscic
Pozdrawiam
________________________________-
ELWOOD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowy text o "Golebiach w pieciu smakach"
dziekuje..
Założenie restauracji
Zapiekanka na sposob francuski :)
drodzy grupowicze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »