« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-14 13:31:56
Temat: Zawijańce z indykaTakie coś wyprodukowałam wczoraj z okazji obiadu komunijnego, więc się czym
prędzej chwalę, może się komuś pomysł przyda. Wychodzi pyszne.
Potrzebna: pierś indyka
do środka: serek topiony w plasterkach + papryka czerwona + ogórek małosolny
+ wędzona wędlinka - u mnie pastrami wołowe
Mięsko pokroiłam w plastry, rozbiłam tłuczkiem, coby plastry były jak
największe. Przyprawiłam solą i czosnkiem.
Na każdym plasterku ułożyłam plasterek sera, na to papryka+ogórek+wędlinka
pokrojone w długie słupki
Każdy plasterek zawinęłam, spięłam wykałaczkami (dwiema!) - no właśnie czy
kto wie jak można uniknąć tych wykałaczek?
A potem stwierdziłam, że możnaby to jeszcze w panierkę, więc klasycznie
mąka, jajko, bułka tarta i na patelnię.
Obsmażyłam porządnie ze wszystkich stron, później odrobina wody i przykryłam
przykrywką, żeby mięsko dobrze się
poddusiło. Wszystko razem ok.20 - 30 minut.
Wyszło naprawdę super.
Pozdrawiam
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-14 16:03:22
Temat: Re: Zawijańce z indyka>kto wie jak można uniknąć tych wykałaczek?
Ano dobrze zawin, spanieruj i zaczynaj smazenie od miejsca gdzie jest koniec
zawinietego kurczaczka. Nie powinno puscic
Pozdrawiam
________________________________-
ELWOOD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |