Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zielone pomidory - co dalej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zielone pomidory - co dalej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-11-03 09:56:34

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:12kk7urjjareo66@corp.supernews.com...
> Dominik Jan Domin wrote:
>
>>
>>>> Konfitury ?
>>
>>
>>> A jaki to bedzie smak? do czegos podobny? probowalas moze?
>>
>>
>> Rewelacyjny. Zdecydowanie polecam. I gdyby ktoś miał w T. zielone
>> pomidory na zbyciu, to prosze o kontakt. Na rynkach ani w sklepach nie
>> mają :(
>>
>> DJD
>
> Czyli co? pokroic na male kawalki, przesypac cukrem 1:1 i smazyc na malym
> ogniu gdy puszcza sok? czy dodac jakies pryprawy czy limonke albo cytryne?

A tu mnie zabiłaś :(

Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu, szybko
się nie dowiem...

Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...

DJD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-11-03 10:37:27

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:eif3oq$69n$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> wiadomości news:12kk7urjjareo66@corp.supernews.com...
>> Dominik Jan Domin wrote:
>>
>>>
>>>>> Konfitury ?
>>>
>>>
>>>> A jaki to bedzie smak? do czegos podobny? probowalas moze?
>>>
>>>
>>> Rewelacyjny. Zdecydowanie polecam. I gdyby ktoś miał w T. zielone
>>> pomidory na zbyciu, to prosze o kontakt. Na rynkach ani w sklepach nie
>>> mają :(
>>>
>>> DJD
>>
>> Czyli co? pokroic na male kawalki, przesypac cukrem 1:1 i smazyc na malym
>> ogniu gdy puszcza sok? czy dodac jakies pryprawy czy limonke albo
>> cytryne?
>
> A tu mnie zabiłaś :(
>
> Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu, szybko
> się nie dowiem...
>
> Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...
>
> DJD

Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów, powoli
dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-11-03 10:45:34

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eif6au$nsg$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów,
> powoli dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...

Bez brązowienia!

DJD

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-11-03 10:46:58

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:eif6kq$ggr$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eif6au$nsg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> Bez eksperymentów - proporcje od 0,5 kg cukru na kilogram pomidorów,
>> powoli dsmażyć do lekkiego zbrązowienia, gęstości i miękkości plastrów...
>
> Bez brązowienia!
>
> DJD

Nie lubisz karmelizacji? :-P)))))))))
Wspomnij na Górę Karmel... ;-P))))))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-11-03 11:04:03

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Bozena" <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12kd1802up37lcc@corp.supernews.com...
> Wczoraj zapowiadali u nas pierwszy przymrozek, wiec zebralam wszystkie
> pomidory, ktore okazywaly jakakolwiek zmiane koloru plus mnostwo
> zielonych.
<...>
> Zrobie tez smazone zielone pomidory, zamarynuje kilka sloikow z tych
> najmniejszych, a co z reszta? znalazlam co prawda przepisy na ciastka i
> ciasto z zielonymi pomidorami, ale to mnie nie pociagalo. Macie jakies
> inne pomysly?
> Magdalena Bassett

Oprócz konfitur, o których juz grupowicze wspominali, mozna zrobic salatki
do sloików, zamarynowac cale, nadziac i zamarynowac, zrobic malosolne,
zrobic pasty kanapkowe, gdzies mam tez przepisy na kurczaka z zielonymmi
pomidorami, pomidory z sosem z orzechów wloskich. Róznosci z zielonych
pomidorów sa bardzo znane w Rosji, dlatego tez rosyjski internet jest pelen
pomyslów na ich wykorzystanie. Mozna by poszukac, ale trzeba wiedziec, w
którym kierunkuszukac ;)

Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-11-03 20:36:04

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Dominik Jan Domin wrote:

> A tu mnie zabiłaś :(
>
> Zawsze robiła to Ciocia... niestety, nie ma ani neta, ani telefonu,
> szybko się nie dowiem...
>
> Sam bym poeksperymentował, ale nie mam zielonych pomidorów w zasięgu...
>
> DJD

OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-11-03 20:55:52

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Boýena" <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12kna1mlav085b@corp.supernews.com...
> OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
> malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
> skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
> MB


Magda, ale nie trzeba eksperymentowa. W rozyjskim internecie zatrzŤsienie
przepis—w, moýna kt—ryć przetestowa... Tylko nie wiem, jak siŤ czujesz z
cyrylicˆ... w razie czego mogŤ pom—c.

Boýenka z Wilna :-)
s¸oneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-11-03 20:55:53

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "gazdabaca" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości

> OK, poeksperymentuje i dam znac, jak wyszlo. W miedzyczasie robie mus
> malinowy z kruchymi paluszkami maczanymi w czekoladzie na dzisiejsze
> skladkowe party. Zapowiada sie niezle.
> MB

Ile dollar można zarobić robiąc takie składkowe party?

GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-11-03 21:08:57

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Boýena wrote:

> Magda, ale nie trzeba eksperymentowa. W rozyjskim internecie zatrzŤsienie
> przepis—w, moýna kt—ryć przetestowa... Tylko nie wiem, jak siŤ czujesz z
> cyrylicˆ... w razie czego mogŤ pom—c.
>
> Boýenka z Wilna :-)
> s¸oneczna miodzio dziewczyna
> Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
>
>

Pomoz, prosze, bo bukwy to zamierzchla historia.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-11-03 21:17:16

Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Boýena" <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

"Magdalena Bassett" wrote in message
news:12knbva2is81j4e@corp.supernews.com...
>
> Pomoz, prosze, bo bukwy to zamierzchla historia.
>
> MB

Ok. Mam szuka konfitur, czy inne "rzeczy" z zielonych pomidor—w teý wchodzˆ
w grŤ? Patrz mojego posta na samym koÄcu wˆtku.

Boýenka z Wilna :-)
s¸oneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk

P.S. Przepraszam za krzaczki w poćcie, juý powinno by ok.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

i dopiero teraz czas na powidła....
kuchcik
Pigwa
baj dla Yli..Fan slavista sie pomyli...
baj dla Yli..Fan slavista sie pomyli...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »