Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Znowu clafoutis

Grupy

Szukaj w grupach

 

Znowu clafoutis

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-20 07:09:34

Temat: Znowu clafoutis
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Przegladalem ostatnio kultowa (mówiac mlodziezowym zargonem) dla znawcow
kuchni ksiazke "Le Carnet d'Anna". Jest to to wydany przez Edwarda
Pomiana zeszycik z przepisami pewnej gospodyni domowej, sieroty blizej
nieznanego pochodzenia, zyjacej we Francji, ktora sluzac po domach
wyuczyla sie na doskonala i slawna kucharke.
Otoz wpadlem tam na przepis na clafoutis, co przypomnialo mi nasza
niedawna dyskusje. Przepis bardzo prosty, ale o co mnie ubawilo, to
dopisek po przepisie, mniej wiecej taki: Jest to danie chlopskie.
Jedzacych nalezy ostrzec, ze w srodku znajduja sie wisnie z pestkami,
aby nie polamali zebow.

Jak oszyskam ksiazke, aktualnie pozyczona, to poszukam w niuej dla Was
jeszcze jaichs ciekawostek. Tych ktorza lubia slodkosci zapewne
zainteresuje, ze zbior przepisow otwiera "majonez czekoladowy".

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-20 17:28:05

Temat: Re: Znowu clafoutis
Od: a...@h...com (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>



Jak oszyskam ksiazke, aktualnie pozyczona, to poszukam w niuej dla Was
jeszcze jaichs ciekawostek. Tych ktorza lubia slodkosci zapewne
zainteresuje, ze zbior przepisow otwiera "majonez czekoladowy".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zainteresuje !!! Bardzo prosze !!!

Macabra czekoladowa
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-22 06:19:39

Temat: Re: Znowu clafoutis
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> niedawna dyskusje. Przepis bardzo prosty, ale o co mnie ubawilo, to
> dopisek po przepisie, mniej wiecej taki: Jest to danie chlopskie.
> Jedzacych nalezy ostrzec, ze w srodku znajduja sie wisnie z pestkami,
> aby nie polamali zebow.

To mi przypomnialo, jak w czasach kartkowych udalo mi sie kupic serce wolowe
bez kartek. Szukalam jakis przepisow, co z tym zrobic i jednej z ksiazek
(bardzo stara) znalazlam tylko: mieso posledniejszego gatunku dla sluzby. :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sery
anyz gwiazdkowy
Ba ...tez sie pochwale
wolność....(P-5min)
Kukurydza z piekarnika...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »