« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-20 07:09:34
Temat: Znowu clafoutisPrzegladalem ostatnio kultowa (mówiac mlodziezowym zargonem) dla znawcow
kuchni ksiazke "Le Carnet d'Anna". Jest to to wydany przez Edwarda
Pomiana zeszycik z przepisami pewnej gospodyni domowej, sieroty blizej
nieznanego pochodzenia, zyjacej we Francji, ktora sluzac po domach
wyuczyla sie na doskonala i slawna kucharke.
Otoz wpadlem tam na przepis na clafoutis, co przypomnialo mi nasza
niedawna dyskusje. Przepis bardzo prosty, ale o co mnie ubawilo, to
dopisek po przepisie, mniej wiecej taki: Jest to danie chlopskie.
Jedzacych nalezy ostrzec, ze w srodku znajduja sie wisnie z pestkami,
aby nie polamali zebow.
Jak oszyskam ksiazke, aktualnie pozyczona, to poszukam w niuej dla Was
jeszcze jaichs ciekawostek. Tych ktorza lubia slodkosci zapewne
zainteresuje, ze zbior przepisow otwiera "majonez czekoladowy".
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-20 17:28:05
Temat: Re: Znowu clafoutisFrom: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
Jak oszyskam ksiazke, aktualnie pozyczona, to poszukam w niuej dla Was
jeszcze jaichs ciekawostek. Tych ktorza lubia slodkosci zapewne
zainteresuje, ze zbior przepisow otwiera "majonez czekoladowy".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zainteresuje !!! Bardzo prosze !!!
Macabra czekoladowa
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-22 06:19:39
Temat: Re: Znowu clafoutis> niedawna dyskusje. Przepis bardzo prosty, ale o co mnie ubawilo, to
> dopisek po przepisie, mniej wiecej taki: Jest to danie chlopskie.
> Jedzacych nalezy ostrzec, ze w srodku znajduja sie wisnie z pestkami,
> aby nie polamali zebow.
To mi przypomnialo, jak w czasach kartkowych udalo mi sie kupic serce wolowe
bez kartek. Szukalam jakis przepisow, co z tym zrobic i jednej z ksiazek
(bardzo stara) znalazlam tylko: mieso posledniejszego gatunku dla sluzby. :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |