« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-06 12:54:41
Temat: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...Sos ten zaproponowano w jednym z dawniejszych dodatków "Wyborczej" ...
3 kwaśne jabłka i 2 średnie cebule w kostkę. Rozgrzewamy 2
łyżki oliwy lub oleju i wrzucamy najpierw cebulę. Lekko ją
podsmażamy i teraz sól, pieprz i jabłka i 1 łyżeczkę majeranku.
Podlewamy 1-2 łyżkami wody i dusimy około 10 minut. Ma mieć
konsystencję duszonych warzyw. Tym sosem gorącym polejemy już na talerzu
wątróbki ale usmażone inaczej czyli obtoczone w bułce tartej.
Brzmi prosto i orginalnie....a jeszcze kartofeli do tego i
sałata z vinegret....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-07 08:04:25
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...> 3 kwaśne jabłka i 2 średnie cebule w kostkę.
Nic nowego a poza tym bardziej aromatyczne jest wrzucić drobno pokrojone
jabłka i cebulę pokrojoną w półtalarki do smażącej się wątróbki - wtedy to
dopiero jest pyyycha :)
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 09:09:15
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...We Francji jadlam (i teraz juz inaczej nie robie) - do watrobki drobiowej
podsmazona cebula razem z kawalkami boczku i polamanymi orzechami laskowymi,
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 09:55:16
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...To mi podunęło pomysł - pieczone wątróbki drobiowe, każda zawijana w palster
wędzonego boczku.
Muszę wypróbować
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 10:05:57
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...
Ostry <M...@e...com.pl> schreef in berichtnieuws
9uq3mc$ls1$...@f...man.torun.pl...
> To mi podunęło pomysł - pieczone wątróbki drobiowe, każda zawijana w
palster wędzonego boczku.
> Muszę wypróbować
>
>
I na to cebula z posiekanymi orzechami - danie wytworne.
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 10:07:11
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki...
<m...@h...com> schreef in berichtnieuws
9uq126$dun$...@n...xs4all.nl...
> We Francji jadlam (i teraz juz inaczej nie robie) - do watrobki drobiowej
> podsmazona cebula razem z kawalkami boczku i polamanymi orzechami
laskowymi,
Palma jestem, WLOSKIMI mialo byc !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-09 10:50:23
Temat: Re: a może ktoś ma ochotę na sos do wątróbki..."Ostry" <M...@e...com.pl> wrote:
>> 3 kwaśne jabłka i 2 średnie cebule w kostkę.
>
>Nic nowego a poza tym bardziej aromatyczne jest wrzucić drobno pokrojone
>jabłka i cebulę pokrojoną w półtalarki do smażącej się wątróbki - wtedy to
>dopiero jest pyyycha :)
..pewnie, że tak, ale sos do wątróbki podany w sosjerce to też
ciekawe....A ten melanż na patelnii to rzeczywiście wszyscy
już przećwiczyli...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |