| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-20 14:00:21
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocadoOn Thu, 20 Sep 2001 14:47:57 +0100, "Setsuna"
<m...@a...com> wrote:
>widzialam jak jedza avocado ze smietana i polane miodem..
>
>S.
>
moze przez pomylke...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-20 16:16:38
Temat: Odp: będziecie mnie bic-avocadoJa najbardziej lubie salate plus awokado, polane winegret, takim z dodatkiem
muztardy u cukru - i juz:-) K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-20 21:58:50
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocado Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ocoq2$9jr$1@news.tpi.pl...
> Wiem, wiem, bylo tu jakis czas temu troche o avocado i szukalam, ale nie
> moge znalezc:-(
> Prosze, powiedzcie mi, co mozna z nim zrobic?
> Wczoraj pierwszy raz odwazylam sie je kupic, zjadlam polowke bez zadnych
> dodatkow (zemdlilo mnie tylko troszke) i teraz dumam co jeszcze?
W dołek po pestce wlewasz trochę sosu sojowego i wyjadasz łyżeczką.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
b...@w...pdi.net If you're caught out in the rain
www.kjb.w.pl Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 03:54:57
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocado>Wiem, wiem, bylo tu jakis czas temu troche o avocado i szukalam, ale nie
>moge znalezc:-(
>
Dokladnie wczoraj wklepalam dla Mechci pytajacej jak zuzyc Jej papryczki,
przepis na salatke.Poszukaj.Wystepuje w niej avocado wlasnie.Jak sie go da duzo
i troche zmasakruje to salatka przemienia sie w guacamole.Pyszna
sprawa.Polecam.Mozna tez zrobic zupe zimna.Nie jest to dietetyczne
jedzonko.Avocado ma tluszcz samo w sobie(tyle,ze bardzo zdrowy)ale tu dochodzi
smietana.Potrzebne sa dwa avocados,szklanka bulionu z kurczaka,szklanka
smietany takiej jak na bita smietane,sok z cytryny do smaku,sol do
smaku,szczypiorku posiekanego tak ze trzy lyzki.Wszystko oprocz szczypiorku
zmiksowac i ochlodzic w lodowce.Juz w miseczkach posypac szczypiorkiem i jesc.
Dot(ka)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 05:12:58
Temat: Avocado - wielkie dzięki!!!Ciągle to powtarzam - jesteście niezawodni!!!;-)))!!!;-)))
Wczoraj po 15-tej nie miałam dostępu do netu(jakieś techniczne problemy po
tym moim remoncie, ale to chwilowe), dziś rano zaglądam do kuchni...a tu
tyle odpowiedzi;-)
Wielkie dzięki Wam Wszystkim
pozdrawiam serdecznie
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 14:19:51
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocadoPrzeczytalam wszystkie posty i nie znalazlam mojego sposobu.
Tez je faszeruje, ale serkiem wiejskim z duza iloscia zsiekanej cebuli,
czosnku ( mozna bez ), oraz pieprzem (tez duzo ). Wkladam to do lekko
wydrazonego i posolonego avokado ( reszta smaruje pieczywo ) i pochlaniam,
mniam, mniam. Jeden warunek : musi byc mocno schlodzone.
pozdr.
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 15:36:46
Temat: Odp: będziecie mnie bic-avocado
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ocoq2$9jr$...@n...tpi.pl...
> Wiem, wiem, bylo tu jakis czas temu troche o avocado i szukalam, ale nie
> moge znalezc:-(
> Prosze, powiedzcie mi, co mozna z nim zrobic?
Hejka;-)))
Moj maz uwielbia awokado i robi je nastepujaco, kroi na pol, wyjmuje pestke
i w miejsce pestki wlewa sosik, troche podobny do vinegret, a wiec oliwa,
ocet winny, duzo ziolek roznej masci, szczypte cukru i soli, troszke
musztary i musi byc dobrze doprawione na ostro, jakis pieprz, paryka;-))) i
gotowe;-))) Dla mnie avocado jest za tluste i mdle, ale moj slubny sie
zajada;-)
Pozdrawiam serdecznie,
Kaliope
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 16:06:20
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocado"Barbara" <b...@p...onet.pl> wrote:
>Wiem, wiem, bylo tu jakis czas temu troche o avocado i szukalam, ale nie
>moge znalezc:-(
>Prosze, powiedzcie mi, co mozna z nim zrobic?
>Wczoraj pierwszy raz odwazylam sie je kupic, zjadlam polowke bez zadnych
>dodatkow (zemdlilo mnie tylko troszke) i teraz dumam co jeszcze?
Bardzo lubie awokado faszerowane paluszkami krabowymi, z
porcyjka majonezu i czosnku i mocno schłodzone. Podjadać z cytrynką.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 09:26:15
Temat: Re: będziecie mnie bic-avocadoUżytkownik wojmat
> *do surówy wrzucić w kawałkach
> *plastrami na chlebie z pasztetem (ty tam już wiesz jakim), pomidorem i
> sezamem źreć
> *zmnięszać ze zmnielonym sezamem i cyntrynką i na chleb
> *może zagrać masło na chlebie
mozna tez na bulke posmarowana oliwą i na to kilka kropli soku z cytrynh
pozdrawiam serdecznie!!!
zośek
i trza szybko zjadac bo ciemnieje!
no chyba, ze tym sokiem z cytryny wczesniej pokropic? - chyba, bo z reguly
zjadamy caluśką za jednym podejściem ;-))
--
"Jeśli zachowujesz się tak, jakby zmiana na lepsze nie była możliwa,
gwarantujesz, że taka zmiana nie zajdzie". Noam Chomsky
www.poprostu.pl - anarchistyczny serwis informacyjny
www.puszkkka.vege.pl - wegetariańska książka kucharska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |