Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia brokuły

Grupy

Szukaj w grupach

 

brokuły

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-03 13:36:21

Temat: Re: brokuły
Od: "Radek" <r...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

zaczynam sie zastanawiac po co jest ta grupa...czy pytac gdzie kto gdzie
jadl..? itd..
zadalem proste pytanie(tak mi sie wydawalo) ,a musze odpisywac czy jadlem
jakis bez..
troche to dziwne..jak ludzie chca sobie pogadac gdzie kto byl i co jadl to
zapraszam na jakas grupe w stylu "towarzyskie"

pozdrawiam
Radek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-03 13:41:40

Temat: Re: brokuły
Od: "Radek" <r...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> w
wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:u...@4...com..
.
> Krysia Thompson napisal(a):
>
> >>>Jak zrobic domowym sposobem broku?y w panierce...
> >>
> >>O, widze, ze estetyka kulinarna rodem z Makdonalda odnosi duze
> >>sukcesy....
> >
> >
> >nic nie rozumiem....nie jadles brokulow w panierce ciastowatej?
>
> No nie. Dosc dziwne mi sie w ogole wydaje smazenie brokulow. Do
> lekkiego wrzywa dodawanie wielkiej ilosci tluszczu...? - tak na oko to
> nieporozumienie.

Faktycznie...to jest cenna uwaga!



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 13:43:20

Temat: Re: brokuły
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>>>Jak zrobic domowym sposobem broku?y w panierce...
>>>
>>>O, widze, ze estetyka kulinarna rodem z Makdonalda odnosi duze
>>>sukcesy....
>>
>>
>>nic nie rozumiem....nie jadles brokulow w panierce ciastowatej?
>
>No nie. Dosc dziwne mi sie w ogole wydaje smazenie brokulow. Do
>lekkiego wrzywa dodawanie wielkiej ilosci tluszczu...? - tak na oko to
>nieporozumienie.


wcale nie musi byc bardzo duzo tluszczu. bedzie go duzo, jak zle
usmazysz i nie osoaczysz...

Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 13:43:55

Temat: Re: brokuły
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>Trys, co ostatnio byl w McD, bo niczego innego pod reka nie bylo,
>>a glodna bylam. wzielam....cole, hrehrehe
>
>A ja zauwazylem jakis czas temu, po dwoch latach nieuzywania cukru, ze
>kola wydaje mi sie byc za slodka.


jak zimne, to nie slodkie ;)

Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 13:48:17

Temat: Re: brokuły
Od: "Radek" <r...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

znaczy to ,ze nalezy podgotowac ,obtoczyc w mace i bulce a nastepnie
wysuszyc na reczniku papierowym?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 14:06:16

Temat: Re: brokuły
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora

Proszę bardzo o przepis w tekstowej. może być na prv. Śliczne dzięki,
spokojnie mogę z góry, bo jeszcze mnie nie zawiedliście. Przepraszam, że
dokładam roboty.
M
----- Original Message -----
From: "Kasia S." <k...@N...wp.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, May 03, 2003 2:58 PM
Subject: Re: brokuły


>
> Użytkownik "Radek" <r...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:b90chm$cvj$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> > Witam
> >
> >
> > Radek mam na imie i pytanie
> >
> > Jak zrobic domowym sposobem brokuły w panierce...
> >
> > thx
> > pozdrawim swietnych grupowiczow
> > Radosław Wierciszewski
> >
> >
>
http://www.google.pl/groups?as_q=broku%C5%82y&num=10
&as_scoring=r&hl=pl&ie=U
>
TF-8&oe=UTF-8&btnG=Szukaj+z+Google&as_epq=&as_oq=&as
_eq=&as_ugroup=pl.rec.ku
>
chnia&as_usubject=&as_uauthors=&as_umsgid=&lr=&as_qd
r=&as_drrb=b&as_miny=200
> 3&as_minm=1&as_mind=1&as_maxy=2003&as_maxm=5&as_maxd
=3
>
> musisz sobie posklejac, a jesli nie to w google.pl latwo znajdziesz
> Pozdrawiam, Kasia S.
>
>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 15:00:50

Temat: Re: brokuły
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Radek <r...@c...pl> wrote:

> zaczynam sie zastanawiac po co jest ta grupa...czy pytac gdzie kto gdzie
> jadl..? itd..
> zadalem proste pytanie(tak mi sie wydawalo)

Listy dyskusyjne nie sa od zadawania prostych pytan. Zajrzyj pod
<http://rtfm.bsdzine.org/#ZANIM>, tam jest dobrze opisane zasady
zadawania pytan nba listach. Wprawdztie glownie na uzytek list
dotyczacych programowania, ale wiekszosc zasad to ogolne zasady
netykiety.

A co do Twojego pytania, to brokuly w pamierunku robi sie tak samo jak
inne warzywa. Wiec dzielisz je na male kawalki, zanurzasz wplynnym
ciescie do panierowania i smazysz -- najepiej w glebokim tluszczu w
sredniej temperaturze.


Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 15:06:44

Temat: Re: brokuły
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 3 May 2003 15:48:17 +0200, "Radek"
<r...@c...pl> wrote:

>znaczy to ,ze nalezy podgotowac ,obtoczyc w mace i bulce a nastepnie
>wysuszyc na reczniku papierowym?
>

no, niekoniecznie. mozesz obgotowac, ale nie musisz, zamaczac w
ciescie nalesnikowym, moze nieco gesciejszym i od razu - siup do
garnka z olejem ogrzanym (najpierw trzeba sprawdzic czy olej
wystarczajaco goracy...ja nie mam stosownego termometru, wiec
wrzucam troche panierki do oleju i patrze czy od razu sie wegli i
dymi czy nie, ale jak opada na dno i nic nie robi to zdecydowanie
za zimny olej. metoda kolejnych przyblizen dochodze do dobrej
temp. duzo na raz nie wrzucac, bo to obniza temperature.

obsaczac POTEM :))

Trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 16:42:09

Temat: Re: brokuły
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, May 03, 2003 5:00 PM
Subject: Re: brokuły


> Radek <r...@c...pl> wrote:
>
> > zaczynam sie zastanawiac po co jest ta grupa...czy pytac gdzie kto gdzie
> > jadl..? itd..
> > zadalem proste pytanie(tak mi sie wydawalo)
>
> Listy dyskusyjne nie sa od zadawania prostych pytan. Zajrzyj pod
> <http://rtfm.bsdzine.org/#ZANIM>, tam jest dobrze opisane zasady
> zadawania pytan nba listach. Wprawdztie glownie na uzytek list
> dotyczacych programowania, ale wiekszosc zasad to ogolne zasady
> netykiety.
>
> A co do Twojego pytania, to brokuly w pamierunku robi sie tak samo jak
> inne warzywa. Wiec dzielisz je na male kawalki, zanurzasz wplynnym
> ciescie do panierowania i smazysz -- najepiej w glebokim tluszczu w
> sredniej temperaturze.
>
>
> Wladyslaw

Ale czy brokuły mają być ugotowane? Surowe mogą się nie usmażyć
M

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 17:29:09

Temat: Re: brokuły
Od: "pi2" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Moim skromnym zdaniem trzeba je wczesnijej podgotowac
Tess


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Karpatka
Zmywarka kontra zmywanie reczne!!!
Mielone z grilla
dziwne upodobania kulinarne
młode kartofelki...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »