| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-05 10:27:10
Temat: Re: brokulyUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> walkie! <w...@w...net.pl> wrote:
>
>
>>Uz.ytkownik Wladyslaw Los napisa?:
>
>
>>Przepraszam ze sie wtrace do tego watku. Wladyslawie, zestopuj troszke -
>>Monika kiedys pisala ze jest osoba niewidoma :]
>
>
> Przepraszam, co mam zastopowac? Dobre rady udzielone w dobrej intencji?
> Co ja takiego znowu napisalem co Ci sie niepodoba?
>
> Wladyslaw
>
>
Wladyslawie ja nie chce Ciebie atakowac, bron Boze. Ja tylko napisalam
co kiedys przeczytalam. A odsylanie osoby niewidomej do czytania ksiazek
jest nie ten tego. Wiem, ze Twoje intencje byly dobre, rozumiem to. :-)
Aczkolwiek obserwujac grupe zauwazylam ze Twoje wypowiedzi sa jakies
takie agresywne troszke ale to tylko moje odczucie.
Usmiechu zycze :-)
Justyna
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-05 10:47:52
Temat: Re: brokułyMarcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> wrote:
>
> Nie wierze w legendy, ze po dobrym smazeniu jest malo tluszczu. Jest
> albo duzo albo bardzo duzo.
A nie wierz sobie, wolno Ci wierzyc i nie wierzyc we wszystko.
>BTW od dluzszego czasy my prawie w
> ogole nie robimy nic w panierce. Raz, ze czesto smierdzi potem w domu
> A na pewno nie zamawiam w
> restauracjach rzeczy w panierce.
Wiemy, ze jestes wybredny.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 10:49:14
Temat: Re: brokułyUżytkownik "Gosia" <g...@v...com.pl> napisał w wiadomości
news:mkpho-rpk.ln1@solaris.elektrownia-lagisza.com.p
l...
> Witam
> Wiem że minęło już kilka dni od momentu nadania tej wiadomości, ale przez
> kilka dni nie miałam dostępu do kompa. Jeśli tak bardzo lubisz panierowane
> "smażonki" to polecam brokuły w cieście piwnym:
> 1 szklanka jasnego piwa
> 1/2 szklanki wody
> 1 jajko
> mąka
> sól, pieprz
> wszystkie składniki zmieszać aby nabrały konsystencji gęstej śmietany.
> Zanurzać w tym brokuły i smażyć na głębokim oleju do zrumienienia.
> Wspaniale nadaję się również do innych warzyw jak i do ryb, polecam.
Brokuly sa, rozumiem, surowe, tak? Czy podgotowane?
Kruszyna
(oblizujac sie)
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 11:04:35
Temat: Re: brokulywalkie! <w...@w...net.pl> wrote:
> >
>
> Wladyslawie ja nie chce Ciebie atakowac, bron Boze. Ja tylko napisalam
> co kiedys przeczytalam. A odsylanie osoby niewidomej do czytania ksiazek
> jest nie ten tego.
Nie wiedzialem, ze chodzi o osobe niewidoma. Ponadto uwazam, zw jezeli
osoba niewidoma mieszka w akademiku (wiec pewnie studiuje)), korzysta z
kuchenki mikrofalowej i uczestniczy w dyskusjach internetowych, to nie
ma nic nieodpowiedniego w odeslaniu jej do literatury.
> Aczkolwiek obserwujac grupe zauwazylam ze Twoje wypowiedzi sa jakies
> takie agresywne troszke ale to tylko moje odczucie.
Wiesz, ja, nie po raz piewrszy tutaj mam wrazenie, ze paru nieobytych
uczestnikow robi na mnie nagonke. Ale ja to lubie, przynajmniej cos sie
tu dzieje.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 12:00:49
Temat: Re: broku?y
>> Wiem ?e min??o ju? kilka dni od momentu nadania tej wiadomo?ci, ale przez
>> kilka dni nie mia?am dost?pu do kompa. Je?li tak bardzo lubisz panierowane
>> "sma?onki" to polecam broku?y w cie?cie piwnym:
>> 1 szklanka jasnego piwa
>> 1/2 szklanki wody
>> 1 jajko
>> m?ka
>> sól, pieprz
>> wszystkie sk?adniki zmiesza? aby nabra?y konsystencji g?stej ?mietany.
>> Zanurza? w tym broku?y i sma?y? na g??bokim oleju do zrumienienia.
>> Wspaniale nadaj? si? równie? do innych warzyw jak i do ryb, polecam.
>
>Brokuly sa, rozumiem, surowe, tak? Czy podgotowane?
>
>Kruszyna
>(oblizujac sie)
ja bym sie tam w obgotowywanie brokulow nie bawila, gotuja sie
baaaardzo szybko i tak i tak
Trys, co zadebiutowal na grupie dosc dawno temu surowka
brookulowa
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 12:02:36
Temat: Re: brokuly
>
>Wiesz, ja, nie po raz piewrszy tutaj mam wrazenie, ze paru nieobytych
>uczestnikow robi na mnie nagonke. Ale ja to lubie, przynajmniej cos sie
>tu dzieje.
>
>Wladyslaw
to dawaj dalej!
ja juz pare razy zmienialam obstawione typy (ahem), kto pierwszy
padnie....
Trys, na marginesie
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 12:18:33
Temat: Re: brokulyUżytkownik Wladyslaw Los napisał:
> Nie wiedzialem, ze chodzi o osobe niewidoma. Ponadto uwazam, zw jezeli
> osoba niewidoma mieszka w akademiku (wiec pewnie studiuje)), korzysta z
> kuchenki mikrofalowej i uczestniczy w dyskusjach internetowych, to nie
> ma nic nieodpowiedniego w odeslaniu jej do literatury.
Ja nie mowie ze jest, napisalam ze tentego ;)
A jesli chodzi o niewiedze - tak sobie pomyslalam i dlatego Ci to
napisalam :)
> Wiesz, ja, nie po raz piewrszy tutaj mam wrazenie, ze paru nieobytych
> uczestnikow robi na mnie nagonke. Ale ja to lubie, przynajmniej cos sie
> tu dzieje.
Dokladnie. Zwlaszcza ze prowadzone dyskusje reprezentuja soba odpowiedni
poziom.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 15:10:31
Temat: Re: brokuly
Wladyslaw Los wrote:
>> Wiesz, ja, nie po raz piewrszy tutaj mam wrazenie, ze paru nieobytych
> uczestnikow robi na mnie nagonke. Ale ja to lubie, przynajmniej cos sie
> tu dzieje.
Prowokator!
A dla nieobytych - walki z Wladyslawem sa naszym najlepszym sportem :))))
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-05 19:32:34
Temat: Re: brokułyOn Sat, 03 May 2003 16:06:44 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
cut
>
>obsaczac POTEM :))
>
>Trys
>K.T. - starannie opakowana
Czyim ?
;->>>>>>>>>>>
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-06 11:56:58
Temat: Re: brokułyJa ich nie gotuję, surowe też szybko dojdą w gorącym tłuszczu. Ostatnio
robiłam tym sposobem różne warzywka: cebulkę, pieczarki i ziemniak w
talarkach, wyszły bardzo smaczne.
A wracając do ciasta piwnego to jajko nie jest konieczne, można zamiast
niego dodać odrobinę proszku do pieczenia ciasto będzie wtedy bardziej
puszyste i smaczne. Wypróbowałam oba przepisy.
Pozdrawiam Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |