Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co dzis gotujecie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co dzis gotujecie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-11-17 13:32:48

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tapta" <t...@S...pl> napisał w wiadomości
news:dlfh67$vjp$1@achot.icm.edu.pl...
> A co u Was w garnuszkach, grupowcze?

kasza gryczana z sosem z suszonych grzybów, kiszone ogórki :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-11-17 14:23:36

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

aniuaniuaniu...jakby napisala laskowy to by sie ludzie mogli
pomylic o co chodzi, a tak wiadomo, ze nie orzechowo-wloski albo
orzechowo-brazylijski, co nie? :PPP

Pierz

>Kot napisał(a):
>
>> Ja mam kotlety mielone, a raczej siekane, z kurzej piersi z papryka i
>> cebula, do tego gora salaty lodowej z winegretem. Na deser budyn
>> karmelowy albo orzechowo-laskowy, jeszcze nie zdecydowalam.
>>
>"Orzechowo-laskowy" to mi się podoba! Dobrze, że nie "orzechowo-nerkowy" ;)
>PS. Nie czepiam się :).

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-11-17 17:03:46

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

aniared wrote:

>"Orzechowo-laskowy" to mi się podoba! Dobrze, że nie "orzechowo-nerkowy" ;)
>PS. Nie czepiam się :).
>
>
>
Na ogol jak ktos mowi, ze mu sie podoba, to uznaje to za komplement ;))

Kot

Ps. Moglo by byc jeszcze "orzechowo - wloski", tylko ze nie sprzedaja
mielonych orzechow wloskich, a samej mi sie mielic nie chce ;)

Ps2. Zbzikowalam zupelnie na punkcie jaknajnaturalniejszej kuchni i ten
budyn robie sama, z mleka, orzechow, cukru i maki ziemniaczanej, a
wszystko przez dzidzie. Jej budyn robie jeszcze dodatkowo z zoltkiem.
Ostatnio przemysliwalam pieczenie chleba w celu zrobienia z niego
mikrokanapeczek dla lalki, ale postukalam sie w glowe, ze normalne
jedzenie tez czasem powinna jesc i w koncu ten chleb kupilam. Nie
smakowal jej zbytnio, za to pieczonego kartofla wciagnela CALEGO.
9-miesieczna dzidzia.


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-11-17 21:59:56

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Kot napisał(a):

> mielonych orzechow wloskich, a samej mi sie mielic nie chce ;)

Wystarczy wrzucić do miksera albo do młynka do kawy, jak masz takowy :-).

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-11-18 06:50:51

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

medea wrote:

>Kot napisał(a):
>
>
>
>>mielonych orzechow wloskich, a samej mi sie mielic nie chce ;)
>>
>>
>
>Wystarczy wrzucić do miksera albo do młynka do kawy, jak masz takowy :-).
>
>
Nie mam, mam za to robota, ktory by zrobil, ale po pierwsze primo
trzebaby go pozniej myc, a po drugie primo robi on chalas, co wyklucza
jego uzycie jak dzidzia spi ;) A po trzecie primo dosc juz tych kalorii,
i tak dobrze wygladam ;PPP

Kot


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-11-18 07:44:53

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kot napisał(a):
>>
> Na ogol jak ktos mowi, ze mu sie podoba, to uznaje to za komplement ;))

Z tym, że nie każdy tak reaguje, zwłaszcza w usenecie :).
>
> Ps2. Zbzikowalam zupelnie na punkcie jaknajnaturalniejszej kuchni i ten
> budyn robie sama, z mleka, orzechow, cukru i maki ziemniaczanej, a
> wszystko przez dzidzie.

Też tak miałam. Do tej pory został mi wstręt do większości sztucznych
produktów. Ale budyń "naturalny" robię tylko do kremów budyniowych.

> Jej budyn robie jeszcze dodatkowo z zoltkiem.
> Ostatnio przemysliwalam pieczenie chleba w celu zrobienia z niego
> mikrokanapeczek dla lalki, ale postukalam sie w glowe, ze normalne
> jedzenie tez czasem powinna jesc i w koncu ten chleb kupilam. Nie
> smakowal jej zbytnio, za to pieczonego kartofla wciagnela CALEGO.
> 9-miesieczna dzidzia.

A zdjęcia gdzieś w sieci są? Bo chętnie popatrzyłabym na małe Kocię.

--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-11-21 11:40:48

Temat: Re: co dzis gotujecie?
Od: oshin dorota bugla <oshin_nospam@nospam_engram.psych.uw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pewnego pieknego dnia 2005-11-16 16:09 tapta z nienacka napisal/a:
> Zdradź szczególy jak to robisz i z czym podajesz :)

Ze sporym opóźnieniem, niemniej odpisuję :)

Fasolka na ostro
fasolka szparagowa 400g
oliwa - 2 łyżki
czosnek - ząbek
peperoncini
pomidory - 4 duże - obrane i z wyciętymi gniazdami
szałwia - 4-5 listków
pieprz, sól

Fasolę wrzucam na wrzątek i chwilę gotuję, ot ciut dłużej niż do
blanszowania.
W naczyniu żaroodpornym rozgrzewam oliwę i przesmażam na niej czosnek i
papryczkę, dodaję pokrojone na ósemki pomidory i podsmażam aż się
zaczynają lekko rozpadać, dorzucam fasolkę i podgrzewam wszystko razem
doprawiając solą i pieprzem.

Nie podaję do niczego, znaczy się pochłaniam samo ze sobą :))))))

--
oshin, letko opóźniona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

thermomix kupie tanio
Madzia gwiazdą pl.test.pl
Jaka maszynka do lodow - Elta, Philips, Rival?
plyta kuchenna - co wybrac? indukcyjna, zwykla czy zintegrowana z piekarnikiem
Z innej beczki - Ekonomiczność AGD... :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »