Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z bobu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z bobu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-13 22:08:31

Temat: co z bobu?
Od: Peyton <p...@t...pl.POTRZEBNA.pozyczka.500.tys.zl.0601.49.19.98.04> szukaj wiadomości tego autora


kupilem dzis u turka puszke bobu w sosie wlasnym. zachwalal, aby dodac
cebulki, czosnku i pomidorow, a nastepnie dusic na patelni.

a moze cos innego? ;-)

--
p.e.y.t.o.n

"Wolę Peya niż księdza Jankowskiego..." -- Siwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-14 08:11:52

Temat: Re: co z bobu?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Peyton napisał:
> kupilem dzis u turka puszke bobu w sosie wlasnym. zachwalal, aby dodac
> cebulki, czosnku i pomidorow, a nastepnie dusic na patelni.
>
> a moze cos innego? ;-)
>

Moja mama z Wloch przywiozla przepis na paste (makaron) z bobem.
Wprawdzie ona robi to ze swiezego ale mysle ze Twoj bedzie jak
najbardziej. OK. Gotuje ona bob do miekkosci, czasem luska, czasem nie -
zalezy od mlodosci i twardosci skory boba.
Gdy bob jest miekkie, rozgrzewa patelnie teflonowa. Wrzuca na nia
czosnek wyplasterkowany i bob i podsmaza.prazy chwilke. Dodaje troche
soku pomidorowego, nie za duzo, chodzi o to zeby bob nie plywal w
pomidorach a jedynie byl gdzieniegdzie nimi obciapany. Wylacza gaz,
posypuje wszystko obficie zielona pietruszka i laczy z wczesniej
ugotowanym makaronem. Ona robi z farfallami czyli kokardkami badz
tagliatelle (grube wstazki). Jes to bardzo smaczne i bardzo sycace :).

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-14 15:59:19

Temat: Re: co z bobu?
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Peyton wrote:

>
> kupilem dzis u turka puszke bobu w sosie wlasnym. zachwalal, aby dodac
> cebulki, czosnku i pomidorow, a nastepnie dusic na patelni.
>
> a moze cos innego? ;-)
>
Ja najczesciej kupuje mrozony, potem gotuje go chwile, luskam ze skroki,
zawartosc rozgniatam na papke widelcem, dodaje przyprawy (sol, pieprz,
czasaem cebule), jajko i pokruszone orzech wloskie. Formuje w morkych
dloniach laskie kotleciki lub kulki. A potem zarumieniam na glebokim
tluszczu - pyszne. Najlepsze ze slodkim sosem chili. Polecam!

Nik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

glutamat - co to?
Re. Suszone mieso
Cielecina po grecku - z czym podawac???
Witam
Grzanki z cebula na patelni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »