« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-19 16:41:24
Temat: cukinia,kabaczekMam wypróbowany przepis na pyszną sałatkę na zimę /i nie tylko/ z cukini lub
kabaczka,podawałam w zeszłym roku - powtórzyć?
A to przepis na cukinię w zalewie:
cukinię pokroić w pastry / mogą być słupki/ posolić i pozostawić na 3 godz.
Zalewa: szczyta cukru,pieprz w ziarenkach,gorczyca,
koper, ocet 10 % / z wodą 1:5/
zalac zalewą + łyżeczka oliwy na wierzch./gotować 10 minut/
zalewę można doprawić w zależności od gustu
Ewik.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-19 23:35:39
Temat: Re: cukinia,kabaczekUżytkownik Ewik napisał , Dnia 2003-07-19 18:41:
> zalac zalewą + łyżeczka oliwy na wierzch./gotować 10 minut/
Mam pytanie - po co ta oliwa ???
Wydaje mi się, że nie wpłynie jakoś na smak.
Ale może mi się tylko wydaje - ja właśnie zrobiłem kilka słoiczków ale
bez oliwy.
--
"Nie ma złego tytoniu, tak jak nie ma brzydkich kobiet." (Albert Einstein)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-20 07:18:43
Temat: Re: cukinia,kabaczekoliwa powoduje aksamitność smaku
Ewik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |