« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-07-04 05:58:23
Temat: czeresnieWitam,
mam tego wielgachne wiadro i za maly przerob zeby uchronic
przed zepsuciem.
Co mozna z tego zrobic, zeby sie nie narobic, a zeby bylo
dobre? Czy niestety mam marzenia scietej glowy i trzeba sie
bedzie zamknac w kuchni, a jesli tak to pytanie jak wyzej?
Pozdrawiam,
J
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-07-04 06:10:56
Temat: Re: czeresnieJgirl napisał:
> Witam,
> mam tego wielgachne wiadro i za maly przerob zeby uchronic
> przed zepsuciem.
> Co mozna z tego zrobic, zeby sie nie narobic, a zeby bylo
> dobre? Czy niestety mam marzenia scietej glowy i trzeba sie
(...)
Nalewkę/wino...
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-07-04 06:47:17
Temat: Re: czeresnie
Użytkownik "Jgirl" <i...@g...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:e8d03j$151$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> mam tego wielgachne wiadro i za maly przerob zeby uchronic
> przed zepsuciem.
> Co mozna z tego zrobic, zeby sie nie narobic, a zeby bylo
> dobre? Czy niestety mam marzenia scietej glowy i trzeba sie
> bedzie zamknac w kuchni, a jesli tak to pytanie jak wyzej?
Mozna zamrozić, mozna włożyc do słoików przesypując warstwy cukrem.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-07-04 08:04:27
Temat: Re: czeresnieJa w tym roku trochę zamroziłam (wydrylowanych, ale z tym dużo pracy) i będę
robiła mój ulubiony kompot:
Całe, umyte czereśnie wkładamy do słoików. Podgrzewamy wodę i dodajemy do
niej cukier (około 30 dag na litr wody) - można mniej, bo czereśnie są
słodkie. Zalewamy gorącą zalewą i zamykamy słoiki.
Uwielbiam ten kompot.
Smacznego
Pozdrawiam
Barbara i Maleńka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-07-04 08:22:20
Temat: Re: czeresnie
"Jgirl" <i...@g...pl.invalid> wrote in message
news:e8d03j$151$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> mam tego wielgachne wiadro i za maly przerob zeby uchronic
> przed zepsuciem.
> Co mozna z tego zrobic, zeby sie nie narobic, a zeby bylo
> dobre? Czy niestety mam marzenia scietej glowy i trzeba sie
> bedzie zamknac w kuchni, a jesli tak to pytanie jak wyzej?
> Pozdrawiam,
> J
Wydrylować, czyli usunąć pestki!
Zasypać cukrem (obficie) w jakimś słoju.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-07-06 08:20:43
Temat: Re: czeresnieZamrozić w woreczkach śniadaniowych.Nie narobisz się,a zimie po rozmrożeniu
pychota.
Użytkownik "Jgirl" <i...@g...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:e8d03j$151$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> mam tego wielgachne wiadro i za maly przerob zeby uchronic
> przed zepsuciem.
> Co mozna z tego zrobic, zeby sie nie narobic, a z
> dobre? Czy niestety mam marzenia scietej glowy i trzeba sie
> bedzie zamknac w kuchni, a jesli tak to pytanie jak wyzej?
> Pozdrawiam,
> J
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |