Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do Ślązaków

Grupy

Szukaj w grupach

 

do Ślązaków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 31


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2006-03-14 14:39:18

Temat: Re: do Ślązaków
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Maciek napisał(a):
> Dnia Tue, 14 Mar 2006 14:38:31 +0100, notujaca napisał(a):
>
>> Nie znam się super na kuchni regionalnej, ale w kilku miejscach znalazłam
>> informację, że to potrawa wielkopolska - np. tu:
>
> Ja nie twierdze, ze nie wielkopolska, tylko ze nieprawda jest, jakoby na
> Slasku "modra kapusta" nie byla nazwa dania.

Na Śląsku jest modro kapusto/a.
http://www.proz.com/kudoz/1069918
http://chemistry.about.com/library/weekly/aa012803a.
htm

> A Wikipedia jest OK, ale nie mozna jej traktowac bezkrytycznie.

Ostatnie źródło z którego korzystam.
;-)
pozdr. dociekliwie Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zrazy "radziwiłłowskie" - szukam przepisu
usuwanie apachu z drewnianych sztućcy
Pellety ziemniaczane
poledwiczki wieprzowe i co dalej ?poradżcie!!
Witam, zna ktos moze przepis na piróg bilgorajski??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »