Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dobry sos do gołąbków

Grupy

Szukaj w grupach

 

dobry sos do gołąbków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-04 00:01:28

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le vendredi 4 juin 2004 ŕ 01:47:48, Magdalena Bassett a écrit :

> W kapuscie wyciac srodek glaba spiczastym nozem. Kapuste umiescic w
> torebce plastykowej, zawiazac na supel i gotowac w mikrofali 6
> minut, obrocic i jeszcze 3 minuty. Pozostawic do wystygniecia albo
> bardzo ostroznie przeciac torebke, uwazajac, zeby sie nie oparzyc
> para,

To *jest* (i byl, i bedzie) nieslychany patent Magdaleny B., zupelnie
niezaleznie od wszystich innych przepisow :-)


> troche sosu sojowego lub maggi, jak kto sie chemii nie brzydzi.

Ani mikrofalowki.




Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-04 01:30:16

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



"Ewa (siostra Ani) N." wrote:

>
> To *jest* (i byl, i bedzie) nieslychany patent Magdaleny B., zupelnie
> niezaleznie od wszystich innych przepisow :-)

Dzieki! Jak dzieci byly male, to nie lubialy zapachu gotowanej kapusty i
wtedy wpadlam na ten pomysl.

>
>
> > troche sosu sojowego lub maggi, jak kto sie chemii nie brzydzi.
>
> Ani mikrofalowki.
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz

A w ten weekend odkrylam, ze moje uzaleznienie od Smietanfixa przy
ubijaniu smietany jest rzeczywiscie bez sensu. Ubilam w sobote smietane
z cukrem bez tego, bo zapomnialam kupic, i zrolowalam czekoladowa rolade
z ta smietana. Nie dosc, ze sztywno sie utrzymala przez caly wieczor, to
jeszcze na drugi dzien pozostaly kawalek rolady nie rozplynal sie. No
wiec nigdy wiecej smietanfixa, tylko bogatsze smietanki. Ta byla 36%.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-04 05:46:21

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: "Jeannette" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wielkie dzięki wszystkim za odzew.
O efektach sprawdzenia teorii w praktyce poinformuję zaraz po zakończeniu
eksperymentu gołąbkowego.
Pozdrawiam
Jeannette


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-04 12:56:05

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora


> A w ten weekend odkrylam, ze moje uzaleznienie od Smietanfixa przy
> ubijaniu smietany jest rzeczywiscie bez sensu. Ubilam w sobote smietane
> z cukrem bez tego, bo zapomnialam kupic, i zrolowalam czekoladowa rolade
> z ta smietana. Nie dosc, ze sztywno sie utrzymala przez caly wieczor, to
> jeszcze na drugi dzien pozostaly kawalek rolady nie rozplynal sie. No
> wiec nigdy wiecej smietanfixa, tylko bogatsze smietanki. Ta byla 36%.
> Magdalena Bassett
>
>

A moglabys podac przepis na te rolade i przede wszystkim powiedziec, jak
roluje sie ciasto, zeby sie nie rozpadlo?
Monika

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-04 17:01:41

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: walkie <walkie@no_spam_wroclaw.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Nessie napisał:
> walkie wrote:
>
>> ja nigdy nie mocze, tylko od razu do garnka i na bardzo malym ogniu je
>> gotuje.
>
>
> A ile mniej więcej powinny się gotować bez moczenia? Może w końcu
> spożytkuję te moje...
>
> Nessie
>
hmm, czasu nie znam....do miekkosci ;)
ok 30 - 40 minut.

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-05 20:38:35

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: Nessie <n...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

walkie wrote:
> hmm, czasu nie znam....do miekkosci ;)
> ok 30 - 40 minut.

Dzięki, spróbuję, moje sosy i tak się gotują "do pierwszego
przypalenia"... ;) więc dość długo.

Nessie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-08 19:55:54

Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: Nessie <r...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

m...@p...onet.pl wrote:
> Ten koncentrat jest w słoiczkach mniejszych niż dżem.Firmy "Skwierawski- to co
> najlepsze z Borów Tucholskich".

Dzięki za odpowiedź, mój serwer newsów miał straszne humory i dopiero
dzisiaj dotarła twoja wiadomość.

Poszukam tego chętnie, mam "pod ręką" dwa tzw. bazarki z niezliczonymi
budkami z niezliczonymi rzeczami w środku, gdzieś powinno być!

Nessie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pizza a'la pizza hut
coś do pivia
sok z cebuli
co na grilla
gdzie kupic zakwas? :/

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »