| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-02 21:42:39
Temat: Re: dostałam pomidoryOn Sun, 1 Sep 2002 17:20:55 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>Pewnie tak, ale slonce, wiatr to jest dopiero zapach....
A parapet? Czy tez beda pachnialy?
--
Sabina
--
Biuro Tlumaczen
www.stranslator.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-03 19:41:41
Temat: Re: dostałam pomidoryWazne jest aby mialy czas same sie wysuszyc, bez wymuszonego obiegu
powietrza w suszarkach czy piekarnikach. Susze pomidory we Wloszech ale i w
Holandii. Warunki holenderskie sa nawet bardziej mokre od polskich. Poprostu
wydluz czas suszenia. A parapet tez swoje robi.
Dario
"Sabinka" <s...@k...net.pl> schreef in bericht
news:opm7nu0sn7g5ur5j3aeldskrd50p1dcgl4@4ax.com...
> On Sun, 1 Sep 2002 17:20:55 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>
> >Pewnie tak, ale slonce, wiatr to jest dopiero zapach....
>
> A parapet? Czy tez beda pachnialy?
>
> --
> Sabina
>
> --
> Biuro Tlumaczen
> www.stranslator.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-03 21:01:59
Temat: Re: dostałam pomidoryOn Tue, 3 Sep 2002 21:41:41 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>Wazne jest aby mialy czas same sie wysuszyc, bez wymuszonego obiegu
>powietrza w suszarkach czy piekarnikach. Susze pomidory we Wloszech ale i w
>Holandii. Warunki holenderskie sa nawet bardziej mokre od polskich. Poprostu
>wydluz czas suszenia. A parapet tez swoje robi.
I sie nie zepsuja nawet, jesli sie beda suszyc 2 tygodnie?
--
Sabina
--
Biuro Tlumaczen
www.stranslator.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 21:59:46
Temat: Re: dostałam pomidoryjezeli zadbasz o to aby byly suche (nie mogly chlonac wilgoci z zewnatrz) to
nic im sie nie stanie.
PS. Grzyby suszone, jablka, gruszki, figi, sliwki, daktyle i miesa
(bresaola) ryby (stokfisch) tez sa suszone i nie ma zadnych problemow z ich
przechowywaniem pod warunkiem ze nie zlapia wilgoci.
Dario
"Sabinka" <s...@k...net.pl> schreef in bericht
news:so8anuse3fgfj9baq1htlroohag7ai9mkp@4ax.com...
> On Tue, 3 Sep 2002 21:41:41 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>
> >Wazne jest aby mialy czas same sie wysuszyc, bez wymuszonego obiegu
> >powietrza w suszarkach czy piekarnikach. Susze pomidory we Wloszech ale i
w
> >Holandii. Warunki holenderskie sa nawet bardziej mokre od polskich.
Poprostu
> >wydluz czas suszenia. A parapet tez swoje robi.
>
> I sie nie zepsuja nawet, jesli sie beda suszyc 2 tygodnie?
>
> --
> Sabina
>
> --
> Biuro Tlumaczen
> www.stranslator.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 14:16:13
Temat: Re: dostałam pomidoryOn Wed, 4 Sep 2002 23:59:46 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>PS. Grzyby suszone, jablka, gruszki, figi, sliwki, daktyle i miesa
>(bresaola) ryby (stokfisch) tez sa suszone i nie ma zadnych problemow z ich
>przechowywaniem pod warunkiem ze nie zlapia wilgoci.
Mam pomysl, nie wiem, czy dobry:
Do solniczek wklada sie ziarenka ryzu aby nie sol nie zawilgla. Jakby
tak do pojemniczkow z suszonymi np. pomidorami wrzucic pare ziarenek?
--
Pozdrawiam,
Sabina
--
Biuro Tlumaczen
www.stranslator.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 20:02:34
Temat: Re: dostałam pomidory"Sabinka" <s...@k...net.pl> a écrit dans le message de news:
2...@4...com...
> On Wed, 4 Sep 2002 23:59:46 +0200, "Dario" <D...@i...nu> wrote:
>
> Mam pomysl, nie wiem, czy dobry:
> Do solniczek wklada sie ziarenka ryzu aby nie sol nie zawilgla. Jakby
> tak do pojemniczkow z suszonymi np. pomidorami wrzucic pare ziarenek?
>
> --
To znany, skuteczny sposob.
Ale ostanio na Karaibach (klimat goracy i wilgotny), wkladalam sol po prostu
do mikrofali (1 min. na najnizsza moc). Slicznie sie suszy. A jezeli jeszcze
zostawalo troche wilgoci, to mieszalam i na minute wiecej dodatkowa...
Ewcia
(StaraKaraibka - Winetou)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |