Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia drożdżówka ze śmietaną drożdżówka ze śmietaną

Grupy

Szukaj w grupach

 

drożdżówka ze śmietaną

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: drożdżówka ze śmietaną
Date: Mon, 15 Apr 2002 12:35:59 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <a9eahn$qon$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1018867063 27415 217.97.24.161 (15 Apr 2002 10:37:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Apr 2002 10:37:43 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103929
Ukryj nagłówki

ja tylko chciałam powiedzieć, ze znowu zrobiłam drożdżówkę z przepisu Sylwii
i Jurka tę ze śmietana kremówką. Tym razem też wyszła przecudna z kruszonką,
olejkiem cytrynowym, rodzynkami, migdałami, skórką cytrynową kandyzowaną i
odrobiną kurkumy dla koloru. Pychotka, jutro tez ją robię, a co tam (po
prostu pierwszą zeżarli teściowie, hehe)

Wkn

ps. jakby ktoś nie znał, to przypominam przepis:

500 g mąki pszennej
200 gram masła lub margaryny
200 g letniej śmietanki 30%
130 g cukru
3 jajka
1 paczka suszonych drożdży
1 paczka cukru waniliowego
kilka kropli aromatu cytrynowego
150 g rodzynek
70 g obranych i zmielonych migdałów albo płatków migdałowych, albo migdałów
w kawałkach
szczypta soli

Drożdże wymieszać z łyżeczką cukruwlać ciepłą śmietankę i zostawić pod
przykryciem do wyrośnięcia.
Do miski z mąką wsypać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, aromat,
jajka, rozczyn drożdżowy oraz stopiony i przestudzony tłuszcz. Wyrobić
mikserem z końcówkami do zagniatania na najniższych obrotach, potem
zwiększyć moc. Kulę ciasta odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu aż
podwoi swą objętość. Dodać migdały i rodzynki i wymieszać dokładnie z
ciastem. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i
poczekać aż wyraźnie podrośnie.
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.





 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.04 n...@m...ch
15.04 Wkn
15.04 Luiza Groeneveld
15.04 Wkn
15.04 Luiza Groeneveld
16.04 n...@m...ch
16.04 Wkn
16.04 n...@m...ch
16.04 Wkn
18.04 n...@m...ch
18.04 Wkn
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.