« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-26 21:23:11
Temat: drożdzowy sernik Agusi z LublinaWłaśnie postanowiłam że upiekę takowy. Niestety mam problem, czy może mi
ktoś pomóc o jakie masło chodzi 200g czy 250g? Bo to chyba znaczna różnica,
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-26 22:01:57
Temat: Re: drożdzowy sernik Agusi z LublinaMasło to masło powiedz na ile mąki
na 1 kg mąki masz 250 g masła
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-27 08:33:53
Temat: Re: drożdzowy sernik Agusi z Lublina> Właśnie postanowiłam że upiekę takowy. Niestety mam problem, czy może mi
> ktoś pomóc o jakie masło chodzi 200g czy 250g? Bo to chyba znaczna różnica,
> Anet
Witam!
Ja uzywam kostek masla 200g. I zawsze ten sernik wychodzi. :-)
Pozdrawiam i zycze smacznego!
Agnieszka z Lublina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-27 09:03:14
Temat: Re: drożdzowy sernik Agusi z Lublina
Witam!
Ja uzywam kostek masla 200g. I zawsze ten sernik wychodzi. :-)
Pozdrawiam i zycze smacznego!
Agnieszka z Lublina
Dzięki bo właśnie się zabieram do robienia i tak na wszelki wypadek
zaopatrzyłam sie w wiekszą ilosc masła. Ale dobrze wiedzieć dokładnie o jaka
ilość chodzi, bo w ostatecznosci miałam uzyć tego masła tak pomiędzy 200g a
250g. Jeszcze raz dzięki
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-28 10:02:59
Temat: Re: drożdzowy sernik Agusi z Lublina> > Właśnie postanowiłam że upiekę takowy. Niestety mam problem, czy może mi
> > ktoś pomóc o jakie masło chodzi 200g czy 250g? Bo to chyba znaczna różnica,
> > Anet
>
> Witam!
> Ja uzywam kostek masla 200g. I zawsze ten sernik wychodzi. :-)
> Pozdrawiam i zycze smacznego!
> Agnieszka z Lublina
Pomocy!
Gdzie przepis? Nie mogę znaleźć!
pełen nadziei
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-28 10:11:16
Temat: Re: drożdzowy sernik Agusi (P)> Pomocy!
> Gdzie przepis? Nie mogę znaleźć!
> pełen nadziei
> Michał
Witam!
Przepis byl 13 lutego, ale wklejam go ponizej. Jest naprawde swietny.
ciasto:
3 szkl. maki pszennej
2 1/2 dkg drozdzy
1 szkl. mleka
1/3 szkl. cukru
1/3 kostki masla
ciasto serowe:
1/2 kostki masla
1/2 szkl. cukru
1 torebka budyniu waniliowego
1 lyzka maki ziemniaczanej
1 lyzeczka soku z cytryny (niekoniecznie)
3/4 kg sera (twarogu)
2 lyzeczki proszku do pieczenia
kruszonka:
1/2 kostki masla
1/2 szkl. cukru
3/4 szkl. maki
1 lyzeczka cukru waniliowego
Ciasto drozdzowe: Drozdze rozpuscic w cieplym (nie goracym!!) mleku, wsypac cukier,
wymieszac. Rozpuscic maslo, ostudzic, dolac do ciasta. Dosypac make. wygniesc
ciasto. Odstawic na godzine do wyrosniecia.
Czesc serowa: Maslo utrzec z cukrem, ucierajac dalej wlozyc ser (ja to robie w
malakserze), dosypac budyn, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i cukier
waniliowy.
Kruszonka: wymieszac wszystko palcami na grudki. :-)
Wyrosniete ciasto drozdzowe chwile wyrobic i rozwalkowac na blaszke (ja daje 23x32
czy cos kolo tego). Wylozyc na wierzch mase serowa, posypac kruszonka. Odstawic
jeszcze na 15 min. Przez ten czas zagrzac piekarnik do 200 stopni. Wstawic ciasto i
piec ok. 1 godziny.
Pycha!!
Pozdrawiam i zycze smacznego!
Agnieszka i Zlota Rybka
--
____________________________
Radio - to cudowny wynalazek!
Jeden ruch ręki - i nic nie słychać.
J. Tuwim
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |