Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia fasolka po bretonsku w sloikach

Grupy

Szukaj w grupach

 

fasolka po bretonsku w sloikach

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 8


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-07-22 06:05:58

Temat: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: jacenty <j...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Gotowałem ją na wiele sposobów i zawsze było smacznie
,jednakże kiedy umiesciłem ją w słoikach i zagotowałem to po paru
dniach
,mimo iż stała w lodówce popsuła się.
Domyślam się że jeden ze składników sosu to powoduje
Doradźcie proszę jak zrobic zeby po wyjęciu jej ze słoika po paru
dniach ,nadal było smacznie i to bez konserwantów
Pozdrawiam
Jacek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-07-22 06:52:13

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"jacenty" <j...@g...com> wrote in message
news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...

Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-07-22 07:05:20

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):

> "jacenty" <j...@g...com> wrote in message
> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...
>
> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.

Lepiej zamrozić.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2010-07-22 07:32:20

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1qztd9ft3l08r$.1skns11ibcnv9$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "jacenty" <j...@g...com> wrote in message
>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...
>>
>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>> pasteryzować.
>
> Lepiej zamrozić.

Zależy jakie powierzchnie magazynowe posiada. Czy to dom z piwnicą czy
spiżarką, czy tylko ślepa kuchnia w blocku. I podblatowa
chłodziarko-zamrażarka. Ja tam wolałbym trzymać worek wysuszonej fasoli
Piekny Jaś w zamrażarce. I kiełbasę wysuszoną osobno.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2010-07-22 14:52:41

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "jacenty" <j...@g...com> napisał w wiadomości
news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...

Doradźcie proszę jak zrobic zeby po wyjęciu jej ze słoika po paru
dniach ,nadal było smacznie i to bez konserwantów

Po paru dniach od wyjęcia ze słoika to ci się wszystko zepsuje, a żeby nie
psuło się w słoikach to trzeba gotować co najmniej 3 razy przez pół godziny
co 24 godziny. Albo raz a dobrze wstawic w zakręconym słoiku do szybkowara
na 30 minut.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2010-07-24 22:23:42

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: Dlugasxx <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 7/22/2010 12:05 AM, Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "jacenty"<j...@g...com> wrote in message
>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...
>>
>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.
>
> Lepiej zamrozić.
>

Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2010-07-25 19:25:25

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dlugasxx" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:i2epgu$lmt$2@inews.gazeta.pl...
> On 7/22/2010 12:05 AM, Ikselka wrote:
>> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "jacenty"<j...@g...com> wrote in message
>>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...
>>>
>>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>>> pasteryzować.
>>
>> Lepiej zamrozić.
>>
>
> Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.

Ja tam wolę, kiedy się psuje normalnie. Żadnego psucia inaczej!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2010-07-25 22:39:03

Temat: Re: fasolka po bretonsku w sloikach
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 25 Jul 2010 21:25:25 +0200, lemonka napisał(a):

> Użytkownik "Dlugasxx" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:i2epgu$lmt$2@inews.gazeta.pl...
>> On 7/22/2010 12:05 AM, Ikselka wrote:
>>> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "jacenty"<j...@g...com> wrote in message
>>>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yq
j.googlegroups.com...
>>>>
>>>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>>>> pasteryzować.
>>>
>>> Lepiej zamrozić.
>>>
>>
>> Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.
>
> Ja tam wolę, kiedy się psuje normalnie.
> Żadnego psucia inaczej!

Czyli zjeść od razu! - tylko psucie w jelicie grubym jest normalne!

:-PPP


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Praga - co przywieźć, gdzie jeść?
BARSZCZ KOZACKI
ogórasy krótkosolne ;) szybka piłka
nalewka z czereśni
Kuchenna porada od kobiety

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »