« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-03 09:20:38
Temat: foie grasmam pytanie, dostalam puszeczke tego pasztetu i z czym to podawac? z
grzankami i winem??
doradzcie prosze
pozdr
A
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-03 10:48:53
Temat: Re: foie gras
> mam pytanie, dostalam puszeczke tego pasztetu i z czym to podawac? z
> grzankami i winem??
Najwykwintniej "po francusku" to z szampanem - ja tak mieszkając we Francji
jadłam, ale tak naprawdę to pamiętam jak kilka razy w paryskich
hipermarketach obserwowałam widok oto taki: świeżutkie foie gras (nie w
puszkach tylko kupowane na wagę) zjadane (przynajmniej częściowo) było przed
dojściem do kasy. W kasie płaciło się (przy porozumiewaewczym uśmiechu
kasjerki) cenę na pustym już prawie papierku
O jejku jakie to dobre!
Na szczęście mam jeszcze puszeczkę w domu i oszczędzam ją jak największy
skarb (ok. trochę przesadzam)
A tak na marginesie. Czy ktoś wie gdzie u nas można dostać ten p[rzysmak? M
ieszkam w Gdańsku ale może być też w moim "zaprzyjaźnionym" Krakowie.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 17:27:58
Temat: Re: foie grasAnna <a...@2...pl> wrote:
> mam pytanie, dostalam puszeczke tego pasztetu i z czym to podawac? z
> grzankami i winem??
> doradzcie prosze
> pozdr
> A
Foie gras, to nie pasztet, co najwyzej material na pasztet --
przerosnieta watroba gesia lub kacza. Wiec sprawdz dobrze co masz w tej
puszce.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 17:28:01
Temat: Re: foie grasIsmail <a...@g...onet.pl> wrote:
>
> ale tak naprawdę to pamiętam jak kilka razy w paryskich
> hipermarketach obserwowa"am widok oto taki: świeżutkie foie gras (nie w
> puszkach tylko kupowane na wagę) zjadane (przynajmniej częściowo) by"o przed
> dojściem do kasy. W kasie p"aci"o się (przy porozumiewaewczym uśmiechu
> kasjerki) cenę na pustym już prawie papierku
Nie bardzo rozumiem, jedli surowe foie gras?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-03 19:05:15
Temat: Re: foie grasZ surowej gesiej watrobki mozna zrobic carpaccio i podac na salacie z
vinegrette truflowym. Jezeli juz puszka, to polecam na grzance, albo na
filecie z poledwicy.Bedzie ALLA alla Rossini
Smacznego
Dario
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> schreef in bericht
news:1fsutse.13ki2qs1cq46osN%wlos@tele.com.pl...
> Anna <a...@2...pl> wrote:
>
> > mam pytanie, dostalam puszeczke tego pasztetu i z czym to podawac? z
> > grzankami i winem??
> > doradzcie prosze
> > pozdr
> > A
>
> Foie gras, to nie pasztet, co najwyzej material na pasztet --
> przerosnieta watroba gesia lub kacza. Wiec sprawdz dobrze co masz w tej
> puszce.
>
> Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 07:21:48
Temat: Re: foie gras> Nie bardzo rozumiem, jedli surowe foie gras?
Tak, kupowali na wage i jedli.
a w puszce mam bloc de foie gras de canard (niestety to juz ostatnia moja
puyszka)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 10:00:00
Temat: Odp: foie gras
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:1fsutzf.v7omhwuo5ywwN%w...@t...com.pl...
> Ismail <a...@g...onet.pl> wrote:
>
> >
> > ale tak naprawdę to pamiętam jak kilka razy w paryskich
> > hipermarketach obserwowa"am widok oto taki: świeżutkie foie gras
(nie w
> > puszkach tylko kupowane na wagę) zjadane (przynajmniej częściowo)
by"o przed
> > dojściem do kasy. W kasie p"aci"o się (przy porozumiewaewczym
uśmiechu
> > kasjerki) cenę na pustym już prawie papierku
>
> Nie bardzo rozumiem, jedli surowe foie gras?
>
> Wladyslaw
Prawdpodobnie swierze = surowe, stad pomylka.
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 10:15:18
Temat: Re: foie gras> Prawdpodobnie swierze = surowe, stad pomylka.
O, trafiles w "10" . Dzieki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |