« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-30 16:58:47
Temat: imbirWitam;
macie moze jakies ciekawe przepisy na dania (napoje) ze swiezego imbiru?
Tylko, please, nie odsylajcie mnie na puszkkke, czy uczte wegetarianska, bo
juz tam bylam.
Aha- najlepiej wegetarianskie przepisy
dzieki
Kinga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-02 08:46:20
Temat: Re: imbir
KInga:
> Witam;
>
> macie moze jakies ciekawe przepisy na dania (napoje) ze swiezego imbiru?
> Tylko, please, nie odsylajcie mnie na puszkkke, czy uczte wegetarianska, bo
> juz tam bylam.
> Aha- najlepiej wegetarianskie przepisy
imbir w zapałki pokroić, to samo z marchewką i rzepą (najlepiej czarna).
Posolić i polać octem. Odstawić do lodówki na parę godzin, coby się
przegryzło. W woku/patelni rozgrzać olej, podsmażyć odcedzone i opłukane
warzywa. Przyprawić sosem sojowym, związać trochę skrobią. Wcinać z ryżem.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-02 10:22:18
Temat: Re: imbir
>imbir w zapałki pokroić, to samo z marchewk? i rzep? (najlepiej czarna).
>Posolić i polać octem. Odstawić do lodówki na parę godzin, coby się
>przegryzło. W woku/patelni rozgrzać olej, podsmażyć odcedzone i opłukane
>warzywa. Przyprawić sosem sojowym, zwi?zać trochę skrobi?. Wcinać z ryżem.
>
>Waldek
>
dziekuje bardzo- nie znalam tego przepisu
Kinga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-02 10:46:24
Temat: Re: imbir
KInga:
>>imbir w zapałki pokroić, to samo z marchewk? i rzep? (najlepiej czarna).
>>Posolić i polać octem. Odstawić do lodówki na parę godzin, coby się
>>przegryzło. W woku/patelni rozgrzać olej, podsmażyć odcedzone i opłukane
>>warzywa. Przyprawić sosem sojowym, zwi?zać trochę skrobi?. Wcinać z ryżem.
> dziekuje bardzo- nie znalam tego przepisu
możesz dodać inne warzywa, co ci akurat pasuje smakowo do tego. Np.
kiełki fasolowe. No i oczywiście ostrość do smaku, jakieś peperoni,
czili i podobne lubości. Tylko je trochę drobniej pokroić, ale
też"zapałczanopodobnie". Cebula i pory też pasują. Cebulę w drobną
kosteczkę, pory w cienkie paseczki. Smażyć minutę-dwie góra.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 19:10:47
Temat: Re: imbirWaldek:
> KInga:
> >>imbir w zapałki pokroić, to samo z marchewk? i rzep? (najlepiej czarna).
> >>Posolić i polać octem. Odstawić do lodówki na parę godzin, coby się
> >>przegryzło. W woku/patelni rozgrzać olej, podsmażyć odcedzone i opłukane
> >>warzywa. Przyprawić sosem sojowym, zwi?zać trochę skrobi?. Wcinać z ryżem.
>
> > dziekuje bardzo- nie znalam tego przepisu
>
> możesz dodać inne warzywa, co ci akurat pasuje smakowo do tego. Np.
> kiełki fasolowe. No i oczywiście ostrość do smaku, jakieś peperoni,
> czili i podobne lubości. Tylko je trochę drobniej pokroić, ale
> też"zapałczanopodobnie". Cebula i pory też pasują. Cebulę w drobną
> kosteczkę, pory w cienkie paseczki. Smażyć minutę-dwie góra.
Witaj, Waldku
Zmienilam troche styl pracy i nareszcie nie będę od rana do wieczora
poza domem, jak dotąd). Mam zamiar nadrobic zaleglości w zaniedbanych
sprawach kulinarnych, zajrzalam więc dzisiaj na te grupę, bo kuchnia
nie jest moją mocną stroną. Zaczęłam czytać posty po kolei, od początku
stycznia, i natrafiłam na Twój:) Ciekawa jestem, kogo tu jeszcze
spotkam:)
Przepis Twój oczywiście wyprobuję. Kopiuję na pulpit co lepsze
(wg mnie) przepisy i głodnieję z minuty na minutę.
Przecież tej grupy nie da się długo czytać!;))
penna
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |