« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-04-13 19:44:18
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?Dnia Fri, 13 Apr 2007 21:44:39 +0200 w sprzyjających i niepowtarzalnych
okolicznościach przyrody grupowicz *bodzio * skreślił oto te słowa:
> co do pytania ponawiam, czy taki marynat można wlać do sosu?
Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-04-13 19:44:39
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?co do pytania ponawiam, czy taki marynat można wlać do sosu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-04-13 19:57:58
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?Lia napisał(a):
> Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
Ja nie chcę być niemiła, ale mi bodzio wybitnie apetyt odbiera.
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-04-13 20:18:09
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?Lia napisał(a):
> Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
Zdecydowanie, błeee, z wódką to rozumiem;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-04-13 20:19:27
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?bodzio wrote:
> co do pytania ponawiam, czy taki marynat można wlać do sosu?
Co do pytania, odpusc sobie ten przepis.
Ta marynata, nie ten marynat, mozna dodac do sosu, lub zrobic z niej
sos, jesli sie ja, po uzyciu jako marynate do miesa, calkowicie zagotuje.
Ja czasami redukuje marynate do stanu gestego sosu, ktorym smaruje
mieso po upieczeniu i wstawiam pod opiekacz na 5 minut.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-04-13 20:24:32
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?Gosia Plitmik wrote:
> Lia napisał(a):
>
>> Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
>
>
> Zdecydowanie, błeee, z wódką to rozumiem;-)
Piatek wieczorem, rozumiem!
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-04-13 20:28:33
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?Dnia Fri, 13 Apr 2007 13:24:32 -0700 w sprzyjających i niepowtarzalnych
okolicznościach przyrody grupowicz *Magdalena Bassett * skreślił oto te
słowa:
>>> Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
>>
>>
>> Zdecydowanie, błeee, z wódką to rozumiem;-)
>
> Piatek wieczorem, rozumiem!
Dlaczego? Wodka do marynaty ma sens, woda - zadnego.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-04-13 21:27:38
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?On Thu, 12 Apr 2007 16:04:44 +0200, Lia <i...@p...org> wrote:
> Ja to bym jedynie zastosowała sól, pieprz, słodka paprykę i majeranek.
> Ale ja to uwazam, ze kurczakowi pieczonemu niewiele więcej potrzeba, żeby
> był pyszny.
Czosnek, czosnek, czosnek!
I oprocz slodkiej ostra papryke. Mniam!
Krusz.
--
Kruszyna
"Primum non stresere..."
http://www.manufakturka.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-04-13 23:44:09
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?
Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@przecz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
wiadomości news:evoncs$1tu$4@node4.news.atman.pl...
> Lia napisał(a):
>
>> Marynata na wodzie to IMO pomyłka jest.
>
> Ja nie chcę być niemiła, ale mi bodzio wybitnie apetyt odbiera.
>
wybacz najmilsza, po prostu byłem ciekaw :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-04-14 00:20:24
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?znalazłem inne marynate w necie:)
Marynata do mięsa drobiowego
Skład marynaty: 1 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina cebula pokrojona w
piórka pokrajana łodyga selera naciowego marchewka w kawałkach 1-2 łyżki
oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 5 ziaren pieprzu.
Mięso drobiowe marynujemy kilka godzin.
Marynata do mięsa wieprzowego na dziko
Skład marynaty:1 szklanka wody, 2/3 szklanki octu winnego, 20 ziaren
jałowca, 10 ziaren pieprzu, 2 liście laurowe, nieco rozmarynu, cebula
pokrojona w plasterki.
Marynujemy kilkanascie godzin.
ciekawi mnie co sie z nimi robi juz po namoczeniu mięsa, i czy mięso się
zawsze w nich moczy, (naciera przyprawami) czy tylko jak jest wyraźnie
napisane w przepisie czy może na wyjątkowe okazje, próbowałem znaleźć cos na
ten temat w książce kucharskiej ale nie bardzo się doszukałem
Pozdrawiam
bodi - grupowy odbieracz apetytu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |