« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-20 10:12:51
Temat: kamionkaWitam!
Czy uzuwacie w/w naczynia do pieczenia np. miesa?
Jesli ktos ma doswiadczenie to prosze sie podzielic.
Kupilam kamionke, ale instrukcje do niej mam skapa.
Pozdrawiam
Goska
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-20 10:24:54
Temat: Re: kamionka
Goska wrote:
> Witam!
>
> Czy uzuwacie w/w naczynia do pieczenia np. miesa?
> Jesli ktos ma doswiadczenie to prosze sie podzielic.
> Kupilam kamionke, ale instrukcje do niej mam skapa.
> Pozdrawiam
>
> Goska
>
W kamionce piecze się tak samo jak w innych np. metalowych formach
tyle, że wkłada się do pieca gdy nie jest jeszcze bardzo gorący
a tylko ciepły. Musi się równomiernie rozgrzewać i tak samo stygnąć.
Smak potraw z kamionek jest znacznie lepszy niż tych z metalowych
form, zwłaszcza wszelkie pieczone mięsa
choć baby drożdżowe z glinianych i kamionkowych form też są lepsze,
a ich powolne stygnięcie zapobiega "siadaniu" ciasta.
ewa
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |