« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-17 09:38:25
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacja
> U nas w domu z racji tego ze trudno o chleb na zakwasie czesto robi sie
> zakwas bez chleba - to skisnie ale potrzebuje wiecej czasu.
> Walkie!
To sie chyba nie wyrobie do Wigilii, jak myslisz?
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-17 09:41:52
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacja"dorka" wrote
> To sie chyba nie wyrobie do Wigilii, jak myslisz?
> Dorota
Mi sie wydaje, ze sie wyrobisz, ale jesli wolisz miec pewnosc, to najlepiej
wziac od kogos troche juz gotowego zakwasu i "zaplodnic" swoj :)
Moge Ci dac, tylko jestem w srodmiesciu i na bemowie raczej nie bede w
najblizszym czasie.
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 09:46:54
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacja
> Moge Ci dac, tylko jestem w srodmiesciu i na bemowie raczej nie bede w
> najblizszym czasie.
Poszukam, jak nie znajde, napisze do Ciebie na priv i podjade moze, co?
Dzieki bardzo.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 09:59:00
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacja"dorka" wrote
> Poszukam, jak nie znajde, napisze do Ciebie na priv i podjade moze, co?
Spoko, dla mnie to zaden problem, a Ty bedziesz miala jeden mniej :)
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 10:14:49
Temat: Re: kiszenie burakow na barszcz - relacjadorka wrote:
>>U nas w domu z racji tego ze trudno o chleb na zakwasie czesto robi sie
>>zakwas bez chleba - to skisnie ale potrzebuje wiecej czasu.
>>Walkie!
>
>
> To sie chyba nie wyrobie do Wigilii, jak myslisz?
> Dorota
>
>
Masz tydzien - wydaje mi sie ze moze sie udac :-).
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-18 12:34:59
Temat: Odp: kiszenie burakow na barszcz - relacja
Użytkownik Jola L-L <j...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:athlaj$hfb$...@n...tpi.pl...
> po sukcesie majonezu domowego w/g przepisu Marty Gessler ( bez dodawania
> oleju po kropelce), poszlam za ciosem i postanowilam zrealizowac jej drugi
> przepis na aromatyczny kwas buraczany - jako , ze wigilia tuz, tuz.
Bodzcem
> bylo kupienie chleba razowego na zakwasie- o ktory niezwykle trudno w
> dzisiejszych "drozdzowych" czasach. Dobra wiadomosc dla Gdanska. Chleb
taki
> mozna kupic u Szydlowskiego . Ja swoj kupilam na Grunwaldzkiej we
Wrzeszczu
> na skrzyzowaniu z Manhattanem (po przekatnej supersamu)w sklepie ( woz
> Dzrzymaly)Szydlowskiego
Niestety chleba na zakwasie nie ma w całym Elblągu. W jednym ze sklepów
starsza, przyzwoita kobiecina powiedziała, że nie potrzebnie się upieram
przy tym zakwasie, wystarczy chleb żytni, a nawet 2-3 kromki, co Ty na to?
Pozdrawiam świątecznie
Irmina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |