« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-04-21 20:04:05
Temat: Re: kurczak i rozmarynUżytkownik "JerzyN" napisał:
> > Zrobiłam kurczaka z czosnkiem, rozmarynem i białym winem,
> > do tego śmietana. Wyszedł...boski!
> Tia, a cóż innego zabije smak ryby w kurczaku?
> ;-)
> Tyle, że jak się to ma do jagnięciny?
Ależ Ania nie odpowiada na Twojego posta, tylko tak ogólnie w temacie
:]
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-04-21 20:29:35
Temat: Re: kurczak i rozmarynIkselka pisze:
> Dnia Tue, 21 Apr 2009 20:17:50 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Tue, 21 Apr 2009 15:24:04 +0200, Ania napisał(a):
>>>
>>>> Witam,
>>>>
>>>> Błagalnie szybko proszę o ciekawy przepis na kurczaka ze świeżym rozmarynem.
>>>> Może ktoś jadł coś genialnego? Może oprócz kurczaka rozmaryn pasuje do
>>>> czegoś jeszcze?
>>> TYLKO jagnięcina...
>> ???
>> Zabijasz smak i aromat młodego mięsa?
>> Dlaczego mnie to nie dziwi?
>
> Bo nie znasz się na kuchni.
A czy gdzieś powiedziałem, że sie znam?
Ale jeśli byłaś tam gdzie mówisz, ze ja tez byłem to musiałaś spróbowac
mojej jagnięciny.
Jagoda jadła po raz pierwszy raz w życiu i bardzo jej smakowala.
Inni uczestnicy imprezy również chwalili.
A jeśli dobrze kojarzę to i tobie smakowała.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-04-21 20:40:32
Temat: Re: kurczak i rozmarynDnia Tue, 21 Apr 2009 22:29:35 +0200, JerzyN napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Bo nie znasz się na kuchni.
>
> A czy gdzieś powiedziałem, że sie znam?
> Ale jeśli byłaś tam gdzie mówisz, ze ja tez byłem to musiałaś spróbowac
> mojej jagnięciny.
> Jagoda jadła po raz pierwszy raz w życiu i bardzo jej smakowala.
> Inni uczestnicy imprezy również chwalili.
> A jeśli dobrze kojarzę to i tobie smakowała.
Niedopieczona była, kompletnie nieprzyprawiona, ot żywizna i tyle :-/
Raczej nie możesz mnie kojarzyć, bo siedziałam w kącie pod namiotem i nie
chwaliłam - ledwie dało się udziabać nożem, bardzo bylam zajęta, aby choć
kęs spróbować i się nie udało - w tej folii aluminiowej zawinięta nie miała
dostępu do ognia, a i czasu nie było dosyć, aby się dopiekła. Bo bez
marynaty - absolutna żywa żywizna... Ale mój tort migdałowo-czekoladowy
Tobie smakował, jak sądzę, bo wszystkim smakował i przepisy potem latały w
necie.
--
"Miłuj swoich wrogów. To doprowadzi ich do szału".
;-PPP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-04-22 06:42:44
Temat: Re: kurczak i rozmaryn
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:gsl8v5$q3d$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "JerzyN" napisał:
>
>> > Zrobiłam kurczaka z czosnkiem, rozmarynem i białym winem,
>> > do tego śmietana. Wyszedł...boski!
>> Tia, a cóż innego zabije smak ryby w kurczaku?
>> ;-)
>> Tyle, że jak się to ma do jagnięciny?
>
> Ależ Ania nie odpowiada na Twojego posta, tylko tak ogólnie w temacie
> :]
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
Dokłądnie, ja ogólnie w temacie chciałam:) Rozmaryn z czosnkiem jakoś
idealnie się uzupełnił. Kurczaka podsmażyłam na maśle dodając właśnie
czosnek i rozmaryn. Potem kieliszek białego wina i śmietana. Na koniec
trochę chilli. I tagiatelle! Polecam:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-04-22 07:10:33
Temat: Re: kurczak i rozmaryn
Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
news:gsl6j1$d1h$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Ania" napisał:
>
>> Może oprócz kurczaka rozmaryn pasuje do
>> czegoś jeszcze?
>
> Do czegoś jeszcze: tagliatelle z boczniakami i rozmarynem....
> bossskie! :) Albo...
> http://www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?
0,0,307
>
> --
> Pozdrawiam - Aicha
>
>
Boczniaki i rozmaryn? Jak się je przyrządza?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-04-22 11:01:17
Temat: Re: kurczak i rozmarynAnia pisze:
> Może oprócz kurczaka rozmaryn pasuje do
> czegoś jeszcze?
Ja robie tak:
poledwiczki wieprzowe pokroic na plastry, szybko obsmazyc (nie moze sie
dusic, najlepiej smazyc male porcje), przyprawic chili i rozmarynem,
zdjac z ognia, dodac lyzke miodu i wymieszac.
Uprzedzajac rozne glupie uwagi: nie znam sie na kuchni, robie to, co mi
smakuje.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-04-22 14:02:48
Temat: Re: kurczak i rozmarynUżytkownik "Ania" napisał:
> > Do czegoś jeszcze: tagliatelle z boczniakami i rozmarynem....
> > bossskie! :) Albo...
> > http://www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?
0,0,307
> Boczniaki i rozmaryn? Jak się je przyrządza?
Na przykład tak (wyrzucając pietruszkę i dodając rozmaryn):
http://praktypedia.pl/Jak_zrobić_tagliatelle_z_boczn
iakami
Można oczywiście dodatkowo z winem - albo ze śmietaną (ja daję
jogurt). Oryginalny przepis z opakowania grzybów niestety gdzieś mi
zaginął :)
Była też w GW seria "Spotkania z przyprawami"
(http://serwisy.gazeta.pl/kolekcje/1,78644,3882659.h
tml) i tam cały
zeszycik poświęcony daniom z rozmarynem - na wytrawnie i na słodko
też.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-04-22 18:41:53
Temat: Re: kurczak i rozmarynW Usenecie Ania <a...@a...pl> tak oto plecie:
>
>
> Rozmaryn z czosnkiem Potem kieliszek białego wina i śmietana. Na koniec
> trochę chilli.
Kuchnia fusion pełną gębą.
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-04-22 19:07:13
Temat: Re: kurczak i rozmarynIkselka pisze:
> Dnia Tue, 21 Apr 2009 22:29:35 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>
>>> Bo nie znasz się na kuchni.
>> A czy gdzieś powiedziałem, że sie znam?
>> Ale jeśli byłaś tam gdzie mówisz, ze ja tez byłem to musiałaś spróbowac
>> mojej jagnięciny.
>> Jagoda jadła po raz pierwszy raz w życiu i bardzo jej smakowala.
>> Inni uczestnicy imprezy również chwalili.
>> A jeśli dobrze kojarzę to i tobie smakowała.
>
> Niedopieczona była, kompletnie nieprzyprawiona, ot żywizna i tyle :-/
> Raczej nie możesz mnie kojarzyć, bo siedziałam w kącie pod namiotem i nie
> chwaliłam - ledwie dało się udziabać nożem, bardzo bylam zajęta, aby choć
> kęs spróbować i się nie udało - w tej folii aluminiowej zawinięta nie miała
> dostępu do ognia, a i czasu nie było dosyć, aby się dopiekła.
Rzecz gustu, z grilla taka być powinna.
> Bo bez marynaty - absolutna żywa żywizna...
Aha, marynowana była przez noc, wszystko jasne jak nie ma rozmarynu i
nie piecze w język to be?
> Ale mój tort migdałowo-czekoladowy Tobie smakował, jak sądzę,
> bo wszystkim smakował i przepisy potem latały w necie.
Nie wykluczam tego.
Zastanawiam się tylko nad tym, jak taka [komplementy] kobieta mogła sama
sprowadzić się do ...
:-(
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2009-04-23 05:55:40
Temat: Re: kurczak i rozmaryn
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:gsnodd$24j$1@inews.gazeta.pl...
>W Usenecie Ania <a...@a...pl> tak oto plecie:
>>
>>
>> Rozmaryn z czosnkiem Potem kieliszek białego wina i śmietana. Na koniec
>> trochę chilli.
>
> Kuchnia fusion pełną gębą.
>
szczegolnie to biale wino do kurczaka...
echhhhhhhhhhhhhh
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |