« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-21 22:07:09
Temat: łosośMamy ochotę ma łososia w wigilię (karpik też oczywiście będzie). Jak
smażyć takiego łososika ? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
ramona^
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-21 22:31:56
Temat: Re: łosośCześć Ramona Lenartowicz
Tue, 21 Dec 2004 23:07:09 +0100 napisałeś:
> Mamy ochotę ma łososia w wigilię (karpik też oczywiście będzie). Jak
> smażyć takiego łososika ? Bardzo proszę o pomoc.
_filety_ polozyc skora do dolu na wysmarowana blaszke. lekko posolic,
pokropic sokiem z cytryny (smialo) na to polozyc cieniutkie plasterki masla.
zapiekac w piekarniku ok 15 minut w 180C. po wyjeciu posypac drobnokrojonym
koperkiem. mi i rodzinie to wystarcza do pelni szczescia.
--
Laik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-21 22:38:10
Temat: Re: łosoś
Le mardi 21 décembre 2004 ŕ 23:07:09, vous écriviez :
> Mamy ochotę ma łososia w wigilię (karpik też oczywiście będzie). Jak
> smażyć takiego łososika ? Bardzo proszę o pomoc.
Normalnie, tak jak karpia.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-22 07:33:19
Temat: Re: łosośUżytkownik Ramona Lenartowicz napisał:
> Mamy ochotę ma łososia w wigilię (karpik też oczywiście będzie). Jak
> smażyć takiego łososika ? Bardzo proszę o pomoc.
>
> Pozdrawiam
> ramona^
>
nie wiem jak sie smazy lososika ale losos lubi sklarowane maslo i
przyrumienienie na zloto.
Ponadto lososia lubie upieczonego lososia w piekarniku zawinietego w
folie, folie smaruje maslem, tam gdzie bedzie lezala ryba, do folii
dodaje galazke koperku. po upieczeniu posypuje uprazonymi migdalami i
skrapiam cytryna.
przed pieczeniem czy smazeniem rybe mozna natrzec sola i bialym pieprzem
albo przyprawa do ryb.
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |