| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-13 17:32:14
Temat: Re: marchewkaPaulinka wrote:
> Basia z adresu <b...@w...pl> w wiadomości
> <ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl> wymodził(a):
>
>> dostalam mnostwo mlodej marcheweczki i nie wiem co z niej zrobic
>
> Dokup młodego zielonego groszku i ugotuj na gęsto. Mi najbardziej to
> smakuje do siekanego mięsa (pulpety albo mielone).
wlasnie w tym problem ze wychodzilo by mi ce codziennie musialabym jesc na
gesto a mimo ze przepadam za marchewka jakos nie umsiecha mi sie to
--
Pozdrawiam
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-13 17:33:19
Temat: Re: marchewkaPaulinka wrote:
> Victoria z adresu <v...@o...pl> w wiadomości
> <ccsa5e$s7o$1@atlantis.news.tpi.pl> wymodził(a):
>
>> Surówka jest przepyszna, można ją przechowywać w lodówce przez
>> kilka dni i jest jeszcze lepsza.
>
> Podobną w wersji z chrzanem jadałam na stołówce w LO, była pycha:).
no musze sprobowac bo juz mi sie wydaje ze bedzie pyszna
--
Pozdrawiam
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 17:34:39
Temat: Re: marchewkaSowa wrote:
> Użytkownik "Basia" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl...
> Zupę z karotki:
> Można jeszcze zrobić ciasto marchwiowe (piernik niby) - przepisy są w
> archiwum
no to teraz mam pelne pole do popisu :)
--
Pozdrawiam
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 17:35:24
Temat: Re: marchewkaPatryCCCja wrote:
> wiku wrote:
> wow, jeszcze nie slyszalam o takim patencie. brzmi niesamowicie :)
> musze sprobowac kiedys :)
>
> pat
no teraz juz sie nie martwie co z robie z marchewka
oglaszam marchewkowy tydzien :)
--
Pozdrawiam
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-13 23:07:25
Temat: Re: marchewkaPokrojona na duze kawalki marchewke ugotowac na miekko z ziemniakiem (3-4
czesci marchewki - 1 czesc ziemniakow), utluc na pure, dodac usmarzona
kielbase pokrojona w plasterki. To przepis mojej mamy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-15 07:27:07
Temat: Re: marchewkaMarchew , cukinia , bakłażan(niekoniecznie), cebula , pieczarki -wszystko
pokroić w plasterki i każde z osobna zeszklić na patelni , potem wpakować do
naczynia żaroodpornego , dodać troche masła , sól, pieprz , ulubine
przyprawy i zapiec w piekarniku
Świtne do kus-kusa i jakiegoś mieska :))
pozdr Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-16 09:19:46
Temat: Re: marchewkaUżytkownik "Basia" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl...
> pomozcie
>
> dostalam mnostwo mlodej marcheweczki i nie wiem co z niej zrobic
a moze po prostu rybe po grecku?
wiem ze jak ja robie to wychodzi mi ze 1,5 - 2 kg marchwi, a jakie smaczne
:)) w domu mam przepis jak tylko wroce to zaraz podam
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-16 13:09:49
Temat: Re: marchewkaoto on:
70 dkg - 1 kg ryby
1,5 - 2 kg marchewki
4 - 5 cebul (duzych)
1 przecier pomidorowy
tluszcz
przyprawy
ryby przyprawic i obsmazyc w mace
marchew zetrzec na grubej tarce i ugotowac w wodzie z 1 listkiem laurowym,
4-5 kulek ziela angielskiego, sola i pieprzem, jak juz bedzie miekka to
odlac wode (chyba ze wyparuje) - zostawic tak na dnie zeby sie nic nie
przypalilo, nastepnie dodac przecier pomidorowy i usmazona wczesniej na
patelni cebule, jak juz sie wszystko "przegryzie" to przekladac do miski
najpierw marchew a potem rybe i tak na przemian, ostatnia warstwa powinna
byc marchew,
zycze smacznego !!
P.S. u mnie taka porcja wystarcza zaledwie na 1 kolacje i ewentualnie 1
sniadanie ;-)
----
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |