Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia marchewka

Grupy

Szukaj w grupach

 

marchewka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-13 17:32:14

Temat: Re: marchewka
Od: "Basia" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Paulinka wrote:
> Basia z adresu <b...@w...pl> w wiadomości
> <ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl> wymodził(a):
>
>> dostalam mnostwo mlodej marcheweczki i nie wiem co z niej zrobic
>
> Dokup młodego zielonego groszku i ugotuj na gęsto. Mi najbardziej to
> smakuje do siekanego mięsa (pulpety albo mielone).

wlasnie w tym problem ze wychodzilo by mi ce codziennie musialabym jesc na
gesto a mimo ze przepadam za marchewka jakos nie umsiecha mi sie to

--
Pozdrawiam
B.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-13 17:33:19

Temat: Re: marchewka
Od: "Basia" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Paulinka wrote:
> Victoria z adresu <v...@o...pl> w wiadomości
> <ccsa5e$s7o$1@atlantis.news.tpi.pl> wymodził(a):
>
>> Surówka jest przepyszna, można ją przechowywać w lodówce przez
>> kilka dni i jest jeszcze lepsza.
>
> Podobną w wersji z chrzanem jadałam na stołówce w LO, była pycha:).

no musze sprobowac bo juz mi sie wydaje ze bedzie pyszna
--
Pozdrawiam
B.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-13 17:34:39

Temat: Re: marchewka
Od: "Basia" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Sowa wrote:
> Użytkownik "Basia" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl...
> Zupę z karotki:
> Można jeszcze zrobić ciasto marchwiowe (piernik niby) - przepisy są w
> archiwum

no to teraz mam pelne pole do popisu :)

--
Pozdrawiam
B.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-13 17:35:24

Temat: Re: marchewka
Od: "Basia" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

PatryCCCja wrote:
> wiku wrote:
> wow, jeszcze nie slyszalam o takim patencie. brzmi niesamowicie :)
> musze sprobowac kiedys :)
>
> pat

no teraz juz sie nie martwie co z robie z marchewka
oglaszam marchewkowy tydzien :)
--
Pozdrawiam
B.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-13 23:07:25

Temat: Re: marchewka
Od: "Lidia_b" <l...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pokrojona na duze kawalki marchewke ugotowac na miekko z ziemniakiem (3-4
czesci marchewki - 1 czesc ziemniakow), utluc na pure, dodac usmarzona
kielbase pokrojona w plasterki. To przepis mojej mamy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-15 07:27:07

Temat: Re: marchewka
Od: "Meg" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marchew , cukinia , bakłażan(niekoniecznie), cebula , pieczarki -wszystko
pokroić w plasterki i każde z osobna zeszklić na patelni , potem wpakować do
naczynia żaroodpornego , dodać troche masła , sól, pieprz , ulubine
przyprawy i zapiec w piekarniku
Świtne do kus-kusa i jakiegoś mieska :))

pozdr Magda




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-16 09:19:46

Temat: Re: marchewka
Od: "Faraonka" <r...@S...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Basia" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ccs6im$530$1@news.dialog.net.pl...
> pomozcie
>
> dostalam mnostwo mlodej marcheweczki i nie wiem co z niej zrobic

a moze po prostu rybe po grecku?
wiem ze jak ja robie to wychodzi mi ze 1,5 - 2 kg marchwi, a jakie smaczne
:)) w domu mam przepis jak tylko wroce to zaraz podam
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-16 13:09:49

Temat: Re: marchewka
Od: "Officeman" <officeman@[no***spam]wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

oto on:

70 dkg - 1 kg ryby
1,5 - 2 kg marchewki
4 - 5 cebul (duzych)
1 przecier pomidorowy
tluszcz
przyprawy

ryby przyprawic i obsmazyc w mace
marchew zetrzec na grubej tarce i ugotowac w wodzie z 1 listkiem laurowym,
4-5 kulek ziela angielskiego, sola i pieprzem, jak juz bedzie miekka to
odlac wode (chyba ze wyparuje) - zostawic tak na dnie zeby sie nic nie
przypalilo, nastepnie dodac przecier pomidorowy i usmazona wczesniej na
patelni cebule, jak juz sie wszystko "przegryzie" to przekladac do miski
najpierw marchew a potem rybe i tak na przemian, ostatnia warstwa powinna
byc marchew,
zycze smacznego !!

P.S. u mnie taka porcja wystarcza zaledwie na 1 kolacje i ewentualnie 1
sniadanie ;-)

----
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

słownik kulinarny ?
Toffi
sos ogrodowy- gdzie dostane
Pieprz seczuański - gdzie w Warszawie
stek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »