« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-10 17:52:25
Temat: Re: marynata na grillPaul <p...@p...ch> wrote:
> Pytanie : zajac
> Samo mieso nie ma za wiele smaku, co bys zrobil za marynate?
Zajaca chcialbys wsadzac na "grill"?! ;-)
Co do dziczyzny, to nasza kuchnia zna akurat mnostwo wspanialych
marynat. Ale dziczyzna , ktora jest chuda, czesto twardawa, ma
specyficzny zapach i bywa stara, lubi marynaty.
Np. do zajca w smietanie:
1 cytryna -- sok i troche startej skorki, cwierc szklanki czerwonego
wina, cwierc szklanki wody, 1 cebula, 1 marchewka, 1 pietruszka, cwierc
selera, 2 listki bobkowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego.
Wszystko wsadzic do garnka i ugotowac jarzyny. Jarzyny przetrzec,
oblozyc nimi zajaca, zalac pozostalym plynem i zostawic na dwa dni.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-10 18:50:10
Temat: Re: marynata na grillMasz racje.
Poledwica jak "sama nazwa wskazuje" jest miekka.
Jesli jest twarda to znaczy kucharz do niczego.
pozdrawiam,
Slav
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1et7hzn.1313ylg1y3uo00N%wlos@tele.com.pl...
> Orion <o...@h...pl> wrote:
>
> > Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
> > news:1et5ief.don6b91cfmujmN%wlos@tele.com.pl...
> >
> > > Do stekow, zwlaszcza z poledwicy nie stosowalbym zadnych marynat ani
> > > innych tego typu przypraw. Sa miekkie z natury, piecze sie je chwile
i
> > > szkoda smaku miesa.
>
> Widocznie dysponujesz podlej jakosci poledwica.
>
> > Oczywiscie nie jest to konieczne przy grillowaniu. W ostatecznosci
mozna
> > nawet nie piec i spozyc na surowo. Rozmawiamy o SZTUCE grillowania a
> > nie o nawykach konsumcyjnych.
>
> Wybacz, ale dla mnie "grillowanie" bedzie zawsze raczej rodzajem
> rozrywki niz jakakolwiek sztuka. Co innego pieczenie na ruszcie ;-)
>
> Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |