Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia masa do tortu

Grupy

Szukaj w grupach

 

masa do tortu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 43


« poprzedni wątek następny wątek »

41. Data: 2007-08-15 01:42:11

Temat: Re: masa do tortu
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 12 Aug 2007 19:51:16 +0200, "Panslavista" <p...@w...pl>
wrote:

>
>"Dominika" <s...@o...pl> wrote in message
>news:f9ngre$ol3$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam :)
>> Mam do Was prośbę : czy znacie może przepis na masę do tortu : bez masła ,
>> margaryny, masła , mleka , śmietany....( wszelkiego nabiału ). Mój synek
>> ma skazę białkową a za 10 dni kończy roczek .....
>> Jeśli tylko przyjdzie Wam coś do głowy ( jakiś przepis na taką masę ) to
>> proszę napiszcie.
>> Pozdrawiam Dominika
>
>Galaretki

Agar-agar, guma guar czy podobne zageszczacze niebialkowe?

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


42. Data: 2007-08-15 01:42:12

Temat: Re: masa do tortu
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 13 Aug 2007 10:20:37 +0200, "Aicha"
<b...@t...pl> wrote:

>Użytkownik "Panslavista" napisał:
>
>> Posmaruj masłem orzechowym
>
>No sorry, będę bezlitosna. Orzeszki ziemne to jeden z groźniejszych
>alergenów pokarmowych - ich spożycie może skończyć się śmiercią. Poza
>tym tuczenie rocznego dziecka utwardzonym (przynajmniej częściowo, jak
>sądzę) tłuszczem roślinnym nie jest najlepszym pomysłem.

Raz na rok to akurat utuczyc jak brojlera raczej nie dasz rady. Ale ze
niektore skladniki orzeszkow arachidowych potrafia byc uczulajace to
wierze (mimo ze sam jestem uczulony na wszystko co do jedzenia sluzy
jesli jest jedzone za pozno badz w za malych ilosciach...).

Jak pisalem - agar-agar, guma guar, ktos inny dorzucil - pektyny z
jablek, porzeczek, agrestu albo sliwek, z syntetykow - totalnie
obojetna i nieprzyswajalna a bardzo masowo wydajna jako zageszczacz
guma ksantanowa - podobnie do teflonu i platkow zlota w wodce
gdanskiej jak jednym koncem wejdzie tak drugim w niezmienionej postaci
wyjdzie.

To tyle jesli chodzi o zageszczacze do mas tortowych.

Unikanie alergenow wsrod substancji smakowo - zapachowych to juz
znacznie bardziej szczegolowa wiedza, praktycznie osobnicza. Nie
podejmuje sie.

--
darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


43. Data: 2007-08-15 01:42:12

Temat: Re: masa do tortu
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 12 Aug 2007 23:20:30 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>A po co probowac? Jak ladny i kolorowy ten tort to nalepiej
>wymiedlic w rekach :PPP

No jakies herezje normalnie, panie dzjejku... Toc jak cos sjie daje
wymiedlc w rekach taz i sprobowac tego nalezy sjie...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Temperatura na patelni
dynia
Automat do chleba
Czy blenderem się da? ;-)
kawa po staropolsku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »