Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mietus (i sum)-Odpowiedz

Grupy

Szukaj w grupach

 

mietus (i sum)-Odpowiedz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-06-30 20:59:00

Temat: mietus (i sum)-Odpowiedz
Od: p...@n...chok.kielce.pl (Robert Piotrowicz) szukaj wiadomości tego autora


Mietus
1. Ugotowany na krotko i obficie polany maslem
2. Uduszony w masle z cytryna (z sokiem)
Sum
Z tej ryby robi sie doskonale kotlety. Liczymy 0.5 kg ryby na
4 osoby. Rybe oczyscic, wyjac osci, mieso posiekac, dodac:
bulke namoczona w mleku,
pol lyzki masla,
sol, pieprz,
troche mleka.
Wszystko wymieszac, formowac kotlety, ktore nastepnie
obtaczamy w mace w jajku w bulce tartej. Smazyc na
masle.
Lizac palce.
P.S.
Mozna ten ugotowac zupe (niektorzy uwazaja, ze z tych ryb
zupa jest najlepsza)

Smacznego
eRPe

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Kura z rosolu - szukam pomyslu
Re: kluski slaskie
Kura z rosolu - szukam pomyslu
WWW Wirtualna Kuchnia Polska - nowosci
Jesiotr - jak przyrządzić-Odpowiedz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »