« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-30 20:59:00
Temat: mietus (i sum)-Odpowiedz
Mietus
1. Ugotowany na krotko i obficie polany maslem
2. Uduszony w masle z cytryna (z sokiem)
Sum
Z tej ryby robi sie doskonale kotlety. Liczymy 0.5 kg ryby na
4 osoby. Rybe oczyscic, wyjac osci, mieso posiekac, dodac:
bulke namoczona w mleku,
pol lyzki masla,
sol, pieprz,
troche mleka.
Wszystko wymieszac, formowac kotlety, ktore nastepnie
obtaczamy w mace w jajku w bulce tartej. Smazyc na
masle.
Lizac palce.
P.S.
Mozna ten ugotowac zupe (niektorzy uwazaja, ze z tych ryb
zupa jest najlepsza)
Smacznego
eRPe
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |