« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-05-09 15:08:13
Temat: młoda kapustaWitam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
Pozdrawiam
wacz
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-05-09 15:12:02
Temat: Re: młoda kapustawacz pisze:
> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
Można.
Można również zrobić na ciepło zasmażaną np z boczkiem. Dzisiaj miałam
jako dodatek do obiadu taką właśnie zasmażaną młodą kapustę z boczkiem.
Możesz z niej też zrobić gołąbki.
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-05-09 15:21:03
Temat: Re: młoda kapustaDzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
wacz
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-05-09 15:34:12
Temat: Re: młoda kapustawacz wrote:
> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
> Pozdrawiam
>
> wacz
>
Można, np. z majonezem, ale zdrowsza będzie gotowana. Poszatkować, ugotować,
zrobić zasmażkę i rozprowadzić, w opcji na kwaśno można zakwasić octem lub
zrobic z koncentratem pomidorowym, na słodko dodać śmietanę, we wszystkich
opcjach dać dużo siekanego kopru.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-05-09 15:41:42
Temat: Re: młoda kapustawacz wrote:
> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
> Pozdrawiam
>
> wacz
>
Wyśmienite są łazanki z młodą kapustą, także z dodatkiem boczku, kiełbasy
lub mięsa gotowanego.
Dobrze jest po zagotowaniu odlać wodę i zalać ponownie wrzątkiem -
radykalnie zmniejszy się ilość azotanów iu azotynów oraz smród gotowanej
kapusty - nie gotować pod pokrywką!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-05-09 15:45:48
Temat: Re: młoda kapustaPanslavista pisze:
> wacz wrote:
>
>> Witam, jak przyrządzić młodą kapustę? czy można zrobić z niej surówkę?
>> Pozdrawiam
>>
>> wacz
>>
> Wyśmienite są łazanki z młodą kapustą, także z dodatkiem boczku, kiełbasy
> lub mięsa gotowanego.
> Dobrze jest po zagotowaniu odlać wodę i zalać ponownie wrzątkiem -
> radykalnie zmniejszy się ilość azotanów iu azotynów oraz smród gotowanej
> kapusty - nie gotować pod pokrywką!
No i można zrobić kapuśniak z młodej kapusty albo jarzynową.
--
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |