« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-13 06:43:56
Temat: moje wczorajsze urodziny :)Hej wszystkim :)
Wczoraj mialam urodziny :) no i po raz pierwszy postanowilam upiec jakies
ciasto :)
A jako ze niedawno (dwa / trzy miesiace temu) zaczelam bywac na grupie, to
wynalazlam tu fajne przepisy i po prostu wszyscy sie kompletnie obzarli !!!
Zrobilam ciasto bananowe i ciasto z rabarbarem, twarogiem, pomaranczami i
imbirem - z kawalkow przepisow pozbieranych z roznych postow :)
Bylo SUPER i dzieki wam wszystkim :)
Ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-13 15:56:41
Temat: Re: moje wczorajsze urodziny :)
Użytkownik <e...@t...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:6...@n...onet.pl...
> Hej wszystkim :)
> Wczoraj mialam urodziny :) no i po raz pierwszy postanowilam upiec jakies
> ciasto :)
Serdeczne zyczenia pourodzinowe :)))
Ja rowniez wczoraj bawilam sie na urodzinkach siostrzenca (pierwszych :)) I
podobnie jak Ty, skorzystałam z nieocenionej pomocy Grupowiczow :).
"Prawdziwy sernik na zimno, najpyszniejszy z pysznych" został skonsumowany w
pierwszej kolejności.
> Zrobilam ciasto bananowe i ciasto z rabarbarem,
> Ewa
>
Ciasto bananowe (przypuszczam, ze autorstwa Magdaleny Bassett) kusi mnie juz
od dluzszego czasu. Jednak brak wiedzy na temat podstawowych przelicznikow,
powstrzymuje mnie od upichcenia tego smakolyku.
maciejka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-13 16:10:27
Temat: Re: moje wczorajsze urodziny :)Użytkownik maciejka <t...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisała:
> Ciasto bananowe (przypuszczam, ze autorstwa Magdaleny Bassett) kusi mnie juz
> od dluzszego czasu. Jednak brak wiedzy na temat podstawowych przelicznikow,
> powstrzymuje mnie od upichcenia tego smakolyku.
Dlaczego? To nie jest trudne...
Proponuje Ci takie proporcje, ktore ja stosuje przy robieniu tego ciasta:
1/2 szkl. oleju
1/2 szkl. bialego cukru
1/2 szkl. brazowego cukru (a jak nie masz to 1 szkl. tylko bialego)
2 jajka
3 przejrzale banany
1 i 3/4 szkl. maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego.
Dalej wedlug przepisu Magdaleny.
Ja pieke takie ciasto w tortownicy o sredn. 22 cm i zawsze ladnie wyrasta
i nie ma zakalca.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-13 19:58:33
Temat: Re: moje wczorajsze urodziny :)
maciejka wrote:
> Ciasto bananowe (przypuszczam, ze autorstwa Magdaleny Bassett) kusi mnie juz
> od dluzszego czasu. Jednak brak wiedzy na temat podstawowych przelicznikow,
> powstrzymuje mnie od upichcenia tego smakolyku.
tu masz przepis z mililitrami i gramami.
http://groups.google.com/groups?q=oficjalne+ciasto+b
ananowe+group:pl.rec.kuchnia&hl=en&selm=3A9F25D5.E32
91D47%40west.net&rnum=1
Magdalena Bassett
Kalifornia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-20 21:13:35
Temat: Re: moje wczorajsze urodziny :)
Użytkownik Lilla <l...@f...krasnik.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aboop9$f5m$...@n...lublin.pl...
> Użytkownik maciejka <t...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisała:
> > Ciasto bananowe (przypuszczam, ze autorstwa Magdaleny Bassett) kusi mnie
juz
> > od dluzszego czasu. Jednak brak wiedzy na temat podstawowych
przelicznikow,
> > powstrzymuje mnie od upichcenia tego smakolyku.
>
> Dlaczego? To nie jest trudne...
> Proponuje Ci takie proporcje, ktore ja stosuje przy robieniu tego ciasta:
>
Serdecznie dziękuję za podanie tych proporcji. Juz jutro bede miala okazje
wyprobowac :)
Pozdrawiam cieplutko
maciejka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |