« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2007-10-06 17:32:07
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaPanslavista pisze:
> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fe8bj4$37g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Panslavista pisze:
>>> "Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:fe84ec$ngr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>
>>>> Staranne opakowanie wiele czyni - czyż nie? Cóż komu po najlepszej
>>>> zawartości, gdy zapakowana w gazetę...
>>>> Mężczyźni lubią odpakowywać, odpakowywać, odpakowywać - podobno. Trza
> by
>>>> się którego zapytać, bo może tylko mój tak ma nietypowo ;-P
>>> Fetyszysta?
>>>
>>>
>>>
>> Fetyszyści lubią zbierać opakowania, zawartość ich mało interesuje...
>
> Po tylu latach wie, że nie ma nic za darmo...
>
>
>
Po tylu latach wie, że warto się postarać :-D
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2007-10-07 06:04:37
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaUzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal
> >
> > Chciałabym zrobić biszkopt w trzech kolorach.
>
> Dodanie jakiegokolwiek plynu do biszkoptu nie pozwoli mu wyrosnac.
Nieprawda. Kiedys zachcialo mi sie zrobic biszkopt o smaku kawowym.
Kawe rozpuszczalna rozpuscilem w malej ilosci wody i dodalem do ciasta.
Wyroslo jak zwykle.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2007-10-07 10:14:30
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaAlek <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał(a):
> Nieprawda. Kiedys zachcialo mi sie zrobic biszkopt o smaku kawowym.
> Kawe rozpuszczalna rozpuscilem w malej ilosci wody i dodalem do ciasta.
> Wyroslo jak zwykle.
Też potwierdzam, że nieprawda. Według wielu przepisów na biszkopt dodaje się
do utartych żółtek tyle łyżek chłodnej wody, na ile jajek opiewa przepis.
Wyrasta normalnie - i do tego jest dłużej miękki.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2007-10-07 10:17:06
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaczeremcha pisze:
> Alek <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał(a):
>
>> Nieprawda. Kiedys zachcialo mi sie zrobic biszkopt o smaku kawowym.
>> Kawe rozpuszczalna rozpuscilem w malej ilosci wody i dodalem do ciasta.
>> Wyroslo jak zwykle.
>
> Też potwierdzam, że nieprawda. Według wielu przepisów na biszkopt dodaje się
> do utartych żółtek tyle łyżek chłodnej wody, na ile jajek opiewa przepis.
> Wyrasta normalnie - i do tego jest dłużej miękki.
>
> Ania
>
>
Tak, prawda.
:-)
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2007-10-07 19:18:55
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaAlek wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal
>
>>>Chciałabym zrobić biszkopt w trzech kolorach.
>>
>>Dodanie jakiegokolwiek plynu do biszkoptu nie pozwoli mu wyrosnac.
>
>
> Nieprawda. Kiedys zachcialo mi sie zrobic biszkopt o smaku kawowym.
> Kawe rozpuszczalna rozpuscilem w malej ilosci wody i dodalem do ciasta.
> Wyroslo jak zwykle.
>
Czy moglbys podac przepis na ten biszkopt? czasem sie przyda taki, do
ktorego mozna "mokre" dodac.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2007-10-07 19:48:22
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaUzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal
> >
> > Nieprawda. Kiedys zachcialo mi sie zrobic biszkopt o smaku kawowym.
> > Kawe rozpuszczalna rozpuscilem w malej ilosci wody i dodalem do
ciasta.
> > Wyroslo jak zwykle.
>
> Czy moglbys podac przepis na ten biszkopt? czasem sie przyda taki, do
> ktorego mozna "mokre" dodac.
Biszkopt robie wylacznie wedlug przepisu podanego na tej grupie
przez Magdalene Bassett (naprawde zawsze sie udaje!).
Na pewno mam go wklepac? ;D
Napar wmieszalem do ciasta tuz przed dodaniem maki. Oczywiscie byl
przygotowany z minimalna iloscia wody i wystudzony.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2007-10-08 01:43:37
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaAlek wrote:
> Napar wmieszalem do ciasta tuz przed dodaniem maki. Oczywiscie byl
> przygotowany z minimalna iloscia wody i wystudzony.
>
Swietnie, dziekuje, musze wyprobowac.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2007-10-08 08:06:38
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaUzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:13gj2qb76vtsvd7@corp.supernews.com...
>> Napar wmieszalem do ciasta tuz przed dodaniem maki. Oczywiscie byl
>> przygotowany z minimalna iloscia wody i wystudzony.
> Swietnie, dziekuje, musze wyprobowac.
Ja chyba tez wypróbuje wersje kawowa, bo dotychczas robilam ten biszkopt bez
dodatków, polewalam po upieczeniu winem domowej roboty i przekladalam kremem
kawowym - pycha!!!
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2007-10-09 07:19:13
Temat: Re: naturalne barwniki do ciastaUżytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:fe66a9$hgc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Barbara K. pisze:
> > Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:fe4qfh$ka5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> Ke..?
> >> Żółte maliny? To jest w Polsce?
> >
> > Oczywiście. Ja już od kilku lat je widuję na rynku. Dwa, rzy lata temu
> > robiłam nawet z nich konfitury. W smaku bardzo dobre, jedynie
kolorystyka
> > może niektórych zniechęcać :-)
>
> 20 lat temu też były.
Zaczynam się w takim razie poważnie zastanawiać, czy czasem nie mam
problemów z rozróżnianiem kolorów :-)
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |