« poprzedni wątek | następny wątek » |
181. Data: 2017-05-01 11:10:49
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 29.04.2017 o 13:20, Ikselka pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>
>> Bo jak na razie - wnosząc z tego, co choćby tutaj pisujesz - miewasz
>> infekcje pokarmowe znacznie częściej ode mnie.
>>
> O! Jak często? Coś o tym pisałam - poza zatruciem lodami Grycana?
Poznałam po częstotliwości rzygania.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
182. Data: 2017-05-01 11:16:15
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 29.04.2017 o 23:05, Pszemol pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 29.04.2017 o 08:50, Ikselka pisze:
>>> Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> wrote:
>>>> Użytkownik Ikselka i...@g...pl ...
>>>>
>>>>> UŻYWANYCH
>>>> kłania się czytanie ze zrozumieniem...
>>>>
>>> Kiedy styl szwankuje, to rozumienie jest takie, jaki styl.
>> Żaden styl nie pomoże, kiedy mózg odbiorcy szwankuje.
> Przecież tam nic złego ze stylem nie było.
Wiem. Trzeba było naprawdę sporo złej woli, żeby zrozumieć tamto zdanie
w ten sposób, w jaki zrozumiała to "nieomylna".
Czy w ogóle ktoś normalny wpadłby na pomysł zakupu używanych noży? W
dodatku w prezencie?
No, chyba że chodziłoby o noże zabytkowe...
> Zwykła wymówka aby się do błędu nie przyznać...
Każda wymówka jest dobra, kiedy trzeba własny łeb ratować.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
183. Data: 2017-05-01 11:16:47
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 29.04.2017 o 13:18, Ikselka pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 29.04.2017 o 08:50, Ikselka pisze:
>>> Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> wrote:
>>>> Użytkownik Ikselka i...@g...pl ...
>>>>
>>>>> UŻYWANYCH
>>>> kłania się czytanie ze zrozumieniem...
>>>>
>>> Kiedy styl szwankuje, to rozumienie jest takie, jaki styl.
>> Żaden styl nie pomoże, kiedy mózg odbiorcy szwankuje.
>>
> No widzę właśnie...
Cieszę się, że wreszcie to widzisz.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
184. Data: 2017-05-01 11:37:42
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 29.04.2017 o 13:58, Ikselka pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>> Czy Ty jesz wyłącznie surowe mięso???
>>
>
> Jem niemal wyłącznie gotowane.
> No i?
No i nie-sa-mo-wi-te! Jakaż cudowna i szybka przemiana jest możliwa pod
wpływem odpowiednich autorytetów! LOL
<587b5081$0$642$65785112@news.neostrada.pl>
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
185. Data: 2017-05-01 12:33:37
Temat: Re: noze kuchenneFEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 29.04.2017 o 13:20, Ikselka pisze:
>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>
>>> Bo jak na razie - wnosząc z tego, co choćby tutaj pisujesz - miewasz
>>> infekcje pokarmowe znacznie częściej ode mnie.
>>>
>> O! Jak często? Coś o tym pisałam - poza zatruciem lodami Grycana?
>
> Poznałam po częstotliwości rzygania.
>
No ale Ty przecież cały czas.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
186. Data: 2017-05-01 12:36:33
Temat: Re: noze kuchenneFEniks <x...@p...fm>
> własny łeb ratować.
A przed czymże to,
dobra kobieto?
Nie przeceniasz aby wyników pomiaru siły mojej frustracji?LOL
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
187. Data: 2017-05-01 12:37:03
Temat: Re: noze kuchenneFEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 29.04.2017 o 13:18, Ikselka pisze:
>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>> W dniu 29.04.2017 o 08:50, Ikselka pisze:
>>>> Budzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> wrote:
>>>>> Użytkownik Ikselka i...@g...pl ...
>>>>>
>>>>>> UŻYWANYCH
>>>>> kłania się czytanie ze zrozumieniem...
>>>>>
>>>> Kiedy styl szwankuje, to rozumienie jest takie, jaki styl.
>>> Żaden styl nie pomoże, kiedy mózg odbiorcy szwankuje.
>>>
>> No widzę właśnie...
>
> Cieszę się, że wreszcie to widzisz.
>
Wciąż i wciąż. Ba.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
188. Data: 2017-05-01 12:46:41
Temat: Re: noze kuchenneFEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 29.04.2017 o 13:58, Ikselka pisze:
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>
>>> Czy Ty jesz wyłącznie surowe mięso???
>>>
>>
>> Jem niemal wyłącznie gotowane.
>> No i?
>
> No i nie-sa-mo-wi-te! Jakaż cudowna i szybka przemiana jest możliwa pod
> wpływem odpowiednich autorytetów! LOL
>
No popatrz, nie uległam całkowicie - nadal chleba i wędlin (choćby) nie
gotuję. Dlatego dbam o jak najmniejsze pogłowie stworów wszelkich na
deskach i narzędziach kuchennych. Zwłaszcza że w jednej szufladzie owe
zwykle przebywają, ba, jedne na drugich, bezwstydniki.
A że u Ciebie wolno się rozmnażać bakteriom bez kontroli i zdobywać wciąż
nowe przestrzenie, no to ekstra! Pewnie zazdroszczą.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
189. Data: 2017-05-01 15:36:28
Temat: Re: noze kuchenneJarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan stefan napisał:
>
>> Od czasu gdy przy robocie sałatki owocowej moczenie rodzynek w
>> spirytusie rafinacji lubelskiej (żadne Royale czy czeskie podróby
>> - można dostać sraczki albo zatwardzenia, czego skutkiem może być
>> oślepienie) rozszerzyłem o moczenie WSZYSTKICH owoców - spore
>> miedniczka sałatki znika na pierwszym posiedzeniu (poposiłkowym)
>
> Teraz czekamy z utęskinieniem, kiedy przyjdzie sezon na arbuzy.
A czemu? Arbuzy też się spirytusem płucze? :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
190. Data: 2017-05-01 15:58:12
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 29.04.2017 o 13:31, Akarm pisze:
> W dniu 2017-04-29 o 12:29, Wiesiaczek pisze:
>
>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>
> Nie ma to, jak doradzanie na podstawie swoich wyobrażeń. :D
> Najpierw spróbuj, później się wypowiadaj.
> Kupując nóż do chleba (dodawany w pakiecie z nożem szefa) nie sądziłem,
> że jest taki świetny. A to dlatego, że wcześniej do krojenia chleba
> używałem noży (ząbkowanych, przeznaczonych właśnie do pieczywa) marki
> Gerlach, później Zepter i uważałem je za chyba nawet gorsze, niż takie
> ogólnego przeznaczenia.
> A ząbkowany Victorinox do chleba to rewelacja, to niebo a ziemia w
> porównaniu z innymi.
To o czym piszesz nadaje się do krojenia nowoczesnych, dmuchanych bułek.
Tych z dodatkiem ekstraktu z ludzkich (chińskich) włosów dla poprawienia
faktury skórki. Faktycznie, takiej bułki bez ząbkowanego noża nie pokroisz:)
Do prawdziwego chleba używa się noży bez ząbków, za to dobrze
wyostrzonych. Takich używano w piekarni, gdzie od kilkudziesięciu lat
kupowałem prawdziwy chleb. Niestety, kilka lat temu piekarnia ta została
zamknięta, bo pieczywo wypiekane w sklepie (te z mrożonek) było tańsze.
--
Wiesiaczek (dziś z podkarpackiej wsi)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |