| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-08 18:28:09
Temat: Re: opiekacz do kanapek
>> robi sie z tego takie omletowate wnetrze.
>
>Właśnie zastanawiałam się czy jak dam jajo, to nie wypłynie mi wszystko,
>mój mężczyzna bardzo lubi kanapki maczane w jajku, z wędliną i żółtym serem
>i tak zapiekane na patelni.
>
przeczytaj jeszcze raz - jajo to ma byc jako to spoiwo - na
prawde nieproporcjonalnei malo jaja do tartego sera. jajo ma
trzymac to w sobie. a robi tonaprawde najlepiej, jak jest
najpierw porzadnie u bite. do tego dosypac sera. nie bedzie suche
mimo braku pomidora ;)))))))) poniewaz jajo jest ubite i
puszyste, robi sie cos jak omlet-suflet. nie wyplywa jajo, raczej
ser....wiec jak chcesz dogodzic milemu to moze tego jaja nie bij
za bardzo?
trys
>> pomidora
>> nie lubie w sordku bo sie zaparza i jest jakis taki spaskudnialy.
>
>faktycznie pomidor trochę dziwny, ale nauczyła mnie tego koleżanka, która
>robi takie kanapki z bułek i jak nie ma pomidora to są tak suche, że żaden
>sos nie pomoże później.
>
>> ale machina niestety jest troche zawalidroga...zaczelismy od
>> kanapek takich pare razy w tygodniu...teraz dobrze, jesli sie
>> robi dwa raazy do roku
>
>Mam nadzieję, że nam nie znudzi się za szybko... dobrze, że czajnik
>elektryczny się tak szybko nie nudzi ;)
>
>Koko-sanka
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-08 19:04:05
Temat: Re: opiekacz do kanapek
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości >
>....wiec jak chcesz dogodzic milemu to moze tego jaja nie bij
> za bardzo?
A to ci dopiero rada...
ścierwo
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett"
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 20:59:21
Temat: Re: opiekacz do kanapekKoko-sanka wrote:
> Jakiego sera, zwykłego żółtego?
ano :) ale skoro juz sie pytasz to czesto uzywam tez camemberta do
grzanek (choc w polaczeniu z tunczykiem przyznaje nie testowalem)
> Tuńczyk bardzo odciśnięty czy raczej
> wilgotny (z zalewą lub oliwą/olejem)?,
ja daje tunczyka w sosie wlasnym, po odlaniu tegoz sosu (nie wyciskam)
> aha a ajwar to też do kanapki, czy
> już później? np. do maczania?
mysle, ze mozna i tak i tak, ale ja tym aiwarem smaruje tunczyka na
kanapce przed zapiekaniem
smacznego
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 22:56:40
Temat: Re: opiekacz do kanapek
Użytkownik "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> napisał w
wiadomości news:1bc50f275i96i$.gwa1jb5m1qqq$.dlg@40tude.net...
> Witam
> kupiłam sobie wczoraj takie cudo jak w temacie i teraz mam problem, czy
> macie jakieś przepisy na kanapki do zapiekania, oprócz standardu czyli
> wędlina + ser żółty + pomidor?
> Koko-sanka
mnie kiedyś bardzo smakowały z białym serem i cukrem.
k.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 23:27:44
Temat: Re: opiekacz do kanapek> > Przy okazji - chcialbym spytac o "terminologie" uzyta przeze mnie w tym
> > poscie, a zainspirowana wypowiedziami przedpiscow, bo spotykam sie z
> > watpliwosciami. Czy toster to maszynka, ktora na koniec pieczenia robi
> > "dzyn!", a kromeczki lataja wesolo po calej kuchni, podczas gdy opiekacz
> to
> > urzadzenie przypominajace nieco gofrownice, czy tez moze na odwrot?
>
> taaak:)
Moim zdaniem nie. opiekacz to taki maly piekarniczek .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 07:28:14
Temat: Re: opiekacz do kanapek> Witam
> kupiłam sobie wczoraj takie cudo jak w temacie i teraz mam problem, czy
> macie jakieś przepisy na kanapki do zapiekania, oprócz standardu czyli
> wędlina + ser żółty + pomidor?
> Koko-sanka
> --
A ja robie sobie cos w stylu racclette (czy jak to tam zwal). Roznego
rodzaju sery w plasterki i wrzucam w te wglebienia. Czasem dodatkowo papryka
w paseczki. Ostatnio byl serek plesnowy. Sciagam to drewnianym nozykiem
(takim jak do smarowania pieczywa) i nic sie nie przylepia. A jakie pyszne
:)
Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 10:36:20
Temat: Re: opiekacz do kanapekmoje patenty to:
1)pieczywo tostowe+ser feta+ser rokpol+ser brie+ser zolty
2)pieczywo tostowe+ananas+ser zótly
3) pieczywo tostowe+zasmazane pieczarki z cebula+ser zolty
4) ch.tostpwy+salatka z pokrojonego pomidora+ogorka
kiszonego+cebuli+duzo pieprzu + ser zolty
5)pieczywo tostowe+makrela+cebulka+korniszon w kosteczke+ser zolty
6)pieczywo tost.+zurawina+ser brie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 13:54:53
Temat: Re: opiekacz do kanapek
Użytkownik "jacek" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c2k6nb$5tf$1@atlantis.news.tpi.pl...
> moje patenty to:
[ciap]
A ja dzisiaj pod wpływem wczorajszej dyskusji testowałam banana w ziarnistym
toście, dodałam trochę "Bielucha". Lepsza byłaby bryndza - no i trzeba lubić
banana pieczonego.
joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-12 14:20:56
Temat: Re: opiekacz do kanapekoczywiście tosta z zewnątrz masłem smaruję
do środka banan w plasteki, delikatny ser (mozarella zazwyczaj)
i gałka muszkatołowa
ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |