« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-13 10:31:55
Temat: przepis na pyszna zupke rybnaPoprosze jak w temacie :)
Najmilej jesli bedzie to przepis wlasny, sprawdzony, prosty.
Patka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-13 11:25:47
Temat: Re: przepis na pyszna zupke rybna
Użytkownik "Patka" <e...@W...com> napisał w wiadomości
news:dilcur$tbu$1@news.onet.pl...
> Poprosze jak w temacie :)
> Najmilej jesli bedzie to przepis wlasny, sprawdzony, prosty.
>
> Patka
>
>
zagotowac bulion z warzyw na koniec włozyc rybe (filet) zabielic
zagotować drobe rybki/łby/skrzela/kręgosłupy a potem to przetrzec przez
sitko
i w tym wywarze zagotowac filet z ryby...
mozna nasypac kupe papryki to wyjdzie cos ala wegierska zupa rybna
a mozna zabielic i dodac łyche dobrego masła
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-13 11:39:48
Temat: Re: przepis na pyszna zupke rybnaPatka napisał(a):
> Poprosze jak w temacie :)
> Najmilej jesli bedzie to przepis wlasny, sprawdzony, prosty.
>
> Patka
>
>
NIe robiłem, ale zapisałem sobie do zrobienia czyjś przepis z tej listy.
NIestety, autora pominąłem, bo nie sądziłem, że będę to popyhcał dalej.
Może rozpozna siebie po "wtrętach" do przepisu i się upomni o hołd?
------------------------------------
Jak zrobić pyszną zupę z ryby?
Co potrzebujemy?
8 filetów z dorsza lub morszczuka bez panierki... (kostki są z dużym
prawdopodobieństwem bez ości, płaty zawsze je mają)
włoszczyzna
papryki kolorowe,
cebula,
przecier pomidorowy (najlepiej taki w kartonie),
przyprawy
Jak ja to robię?
Do około 2 litrów wrzącej wody wrzucam włoszczyznę (może być mrożona z
Hortexu taka pokrojona w słupki) i zaczynam gotować... hmm... z listkiem
laurowym i zielem angielskim... i solą (do smaku)...
Dwie cebulki, zieloną, czerwoną i żółtą paprykę kroję drobno i wrzucam na
gorący olej. Po zeszkleniu wrzucam do garnka z włoszczyzną... Dodaję
porozrywane na kawałki filety. Gotuję jeszcze z 5 minutek... Dodaję przecier
pomidorowy, i duuuuużo słodkiej papryki... Można dodać kilka listków
posiekanej bazylii... Przykrywam pokrywką i już zupka gotowa
Jak to podać?
hmm... z makaronem świderki, posypane zieloną pietruszką...
Przygotowanie zajmuje niecałe pół godziny :)))
-----------------------------------------------
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-13 12:45:10
Temat: Re: przepis na pyszna zupke rybna
Użytkownik "Patka" <e...@W...com> napisał w wiadomości
news:dilcur$tbu$1@news.onet.pl...
> Poprosze jak w temacie :)
> Najmilej jesli bedzie to przepis wlasny, sprawdzony, prosty.
>
> Patka
>
Bylo ..nawet nie tak dawno
Poszukaj w archiwum grupy
Kondziorek
p.s.
news:dhtk59$js7$1@nemesis.news.tpi.pl
news:dei16q$uhh$1@alohha.vectranet.pl
news:wlalos-99358F.20460302102005@news.gazeta.pl
news:slrn.pl.dk0d0m.emr.jak_jakas@chce-to.znajdzie
Nie wiem czy dobrze podaje .. jakby co prosze o poprawienie mnie ..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-14 09:28:18
Temat: Re: przepis na pyszna zupke rybna
>
> zagotować drobe rybki/łby/skrzela/kręgosłupy a potem to przetrzec przez
> sitko
> i w tym wywarze zagotowac filet z ryby...
skrzela??
ja to zawsze wyrzucam, bo niby powoduja gorzknienie zupy. ale może sie myle?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-14 12:54:55
Temat: Re: przepis na pyszna zupke rybna
Użytkownik "mlk" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dintjo$b1p$1@inews.gazeta.pl...
>
> >
> > zagotować drobe rybki/łby/skrzela/kręgosłupy a potem to przetrzec przez
> > sitko
> > i w tym wywarze zagotowac filet z ryby...
>
> skrzela??
> ja to zawsze wyrzucam, bo niby powoduja gorzknienie zupy. ale może sie
myle?
>
>
Ja nie wyrzucam i nic nie gorzknieje...:))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |