« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-27 12:12:19
Temat: Re: tortUżytkownik "Ilona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq4nbj$m78$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jak zrbić najlepszy tort...
porzadnie i wg przepisu
K.
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-27 12:59:34
Temat: tortjak zrbić najlepszy tort...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 14:07:32
Temat: Re: tort
Użytkownik "Ilona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq4nbj$m78$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jak zrbić najlepszy tort...
Kupić
Sowa
najlepiej dla wszystkich :>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 15:10:12
Temat: Re: tort
> jak zrbić najlepszy tort...
Pójść z bukiecikiem kwiatków do babci i ładnie o niego porosić ;-))
--
Pozdrawiam smacznie
Bakino
b...@w...pl
GG: 2389134
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 19:53:31
Temat: przepis na torcikJakoś widzę że nie ma chętnej osoby z przepisikiem.
To ja Ci podam na 100% pewny sukces:
BISZKOPT:
7 średnich jaj całych ubić na kogel-mogel z 2 szkl. cukru kryształu(do
białości mikserem ok.10 min)
dodać 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (sprawdzić termin
przydatności) i też porządnie ubić mikserem
dodać 2 szkl. mąki tortowej.
Wszystko jeszcze porządnie ubić.
Przelać do posmarowanej margaryną i posypaną dość grubo bułką tartą formy.
Ja mam wypróbowaną formę od prodiża taką aluminiową nie wiem dlaczego ale w
niej zawsze wyrasta idealnie.
Piekarnik ma być nagrzany do ok.170C (elektryczny)
Czas pieczenia -do momentu gdy biszkopt sam odstanie od blachy.Pozostawić do
ostygnięcia .Zimny przekroić nożem na 3 plastry.
Pącz do nasączenia biszkoptu:
1 i 1/2szkl. wody+4 łyżeczki cukru+kieliszek wódki+zapach+sok z cytryny)
Nasączyć 1 część i posmarować kremem( może być z torebki np.Delecty w/g
podanego przepisu)
następnie czynności powtórzyć.
Na końcu posmarować cały już złożony tort i udekorować kremem (owoce,
granulowane kakao,wiórki kokosowe, orzechy i co jeszcze chcesz)Wstawić
najlepiej na 12 godzin do lodówki, a potem ....jeść i jeść bo taki jest
ogromny i pyszny.
Pozdrawiam i życzę smacznego
elasmo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |