Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tort

Grupy

Szukaj w grupach

 

tort

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-27 12:12:19

Temat: Re: tort
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ilona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq4nbj$m78$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jak zrbić najlepszy tort...

porzadnie i wg przepisu

K.

--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-27 12:59:34

Temat: tort
Od: "Ilona" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak zrbić najlepszy tort...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 14:07:32

Temat: Re: tort
Od: "Sowa" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ilona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq4nbj$m78$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jak zrbić najlepszy tort...

Kupić

Sowa

najlepiej dla wszystkich :>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 15:10:12

Temat: Re: tort
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> jak zrbić najlepszy tort...

Pójść z bukiecikiem kwiatków do babci i ładnie o niego porosić ;-))

--
Pozdrawiam smacznie
Bakino

b...@w...pl
GG: 2389134


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 19:53:31

Temat: przepis na torcik
Od: "elasmo" <e...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakoś widzę że nie ma chętnej osoby z przepisikiem.
To ja Ci podam na 100% pewny sukces:

BISZKOPT:
7 średnich jaj całych ubić na kogel-mogel z 2 szkl. cukru kryształu(do
białości mikserem ok.10 min)
dodać 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (sprawdzić termin
przydatności) i też porządnie ubić mikserem
dodać 2 szkl. mąki tortowej.
Wszystko jeszcze porządnie ubić.
Przelać do posmarowanej margaryną i posypaną dość grubo bułką tartą formy.
Ja mam wypróbowaną formę od prodiża taką aluminiową nie wiem dlaczego ale w
niej zawsze wyrasta idealnie.
Piekarnik ma być nagrzany do ok.170C (elektryczny)
Czas pieczenia -do momentu gdy biszkopt sam odstanie od blachy.Pozostawić do
ostygnięcia .Zimny przekroić nożem na 3 plastry.
Pącz do nasączenia biszkoptu:
1 i 1/2szkl. wody+4 łyżeczki cukru+kieliszek wódki+zapach+sok z cytryny)
Nasączyć 1 część i posmarować kremem( może być z torebki np.Delecty w/g
podanego przepisu)
następnie czynności powtórzyć.
Na końcu posmarować cały już złożony tort i udekorować kremem (owoce,
granulowane kakao,wiórki kokosowe, orzechy i co jeszcze chcesz)Wstawić
najlepiej na 12 godzin do lodówki, a potem ....jeść i jeść bo taki jest
ogromny i pyszny.

Pozdrawiam i życzę smacznego
elasmo


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

do wszystkich
obiad
Cleb Fiony
Pytanje o lasanje
polędwiczki wieprzowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »