Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!pcmedia.com.pl!news
.man.szczecin.pl!news.mega.net.pl!news.tpi.pl!news.webcorp.com.pl!not-for-mail
From: Ulka <u...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: rolady schabowe z pieczarkami
Date: Tue, 29 May 2001 08:20:28 +0200
Organization: Serwis RUBIKON - http://www.rubikon.pl
Lines: 20
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.117.44.249
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: aquarius.webcorp.com.pl 991117285 18216 195.117.44.249 (29 May 2001 06:21:25
GMT)
X-Complaints-To: u...@w...com.pl
NNTP-Posting-Date: 29 May 2001 06:21:25 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.76 [en] (Win95; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52805
Ukryj nagłówki
Pewnie przeczytalam ten przepis kiedys na grupie, bo to nie mozliwe
zebym sama to wymyslila. Juz kiedys pisalam, ze nie mam wyobrazni
kulinarnej. Wyszlo pyszne, dlatego podaje:
schab pokroic na podwojne kotlety, nieprzeciete pomiedzy soba do
konca(opisywal ta technike kiedys ostry przy swoim schabie) , nastepnie
rozlozyc to na plask i dobrze zbic na spory placek schabowy, taki co sie
da zrolowac. W miedzyczasie smazymy cebule i pokrojone pieczarki na
rumiano(musi odparowac sos).Nalezy dobrze przyprawic sola i pieprzem.
Kotlety solimy, nakladamy na nie boczek wedzony(najlepiej na drewnie,
podawalam kiedys miejsce nabycia dla warszawiakow), na to pieczarki no i
zawijamy roladki.Spinamy wykalaczkami, zeby sie nie rozpadly i farsz
nie wyplynal. Dalej tradycyjnie otaczmy w mace i obsmazamy na tluszczu.
Przekladamy do rondla, w ktorym poddusilismy troche cebuli. Patelnie po
smazeniu zalewamy woda i cala ta dobroc wlewamy do rondla, dalej
pozostaje duszenie. Je dolozylam do duszenia kostke grzybowa. Pychotka
dla miesozernych, do ktorych naleze. Ulka
--
Serwer dedykowany w godzinę, http://www.wdc.pl
|