Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "Jarek" <n...@u...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: ryż w parowarze
Date: Wed, 7 Feb 2001 14:16:28 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 29
Message-ID: <95rgo8$hl3$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: frantic.um.krakow.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 981550664 18083 193.193.85.2 (7 Feb 2001 12:57:44 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: 7 Feb 2001 12:57:44 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43372
Ukryj nagłówki
Witam,
Mam następujący problem związany z tym, że od kilku tygodni posiadam parowar
Tefala.
Wszystko jest cudnie do momentu, kiedy próbuj ę gotować ryż. Mianowicie raz
gotowałem ryż taki z torebek i było ok - po iluś tam minutach był pyszny
mięciutki, sypki itp.
Kiedyś zachciało mi się ugotować tzw."dziki, czarny ryż" i tutaj
katastrofa - 1 godzina i nic, a na opakowaniu piszą, że w garnku w wodzie
ok. 30 minut. Na nic się nie zdały moje zabiegi - klapa. I sytuacja
powtórzyła się jeszcze raz ze zwykłym ryżem, ale takim nie porcjowanym,
tylko z jednokilogramowego opakowania.
Jaka może być przyczyna?
Pozdrowienia i dzięki
Jarek
Ps.
A może macie jakieś propozycje - co jest szczególnie dobre z parowaru?
Czego unikać? (poza ryżem czarnym;)))))))))))
--
----------------------------------------------------
-------
Wszystko co tu piszę, piszę prywatnie.
Chyba, że napiszę inaczej.
|