« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-13 10:47:24
Temat: sałatka grzybowaPrzepis wg jednej z ksiazek Reader's Digest.
Potrzebne:
- natka pietruszki,
- 2,5 dag suszonych borowików,
- 20 dag malutkich pieczarek,
- 20 dag duzych, rozwinietych pieczarek,
- 15 dag boczniakow,
- łyzka oliwy,
- łyzka masła,
- 2 zabki czosnku,
- cebula,
- 1 -2 lyzki brandy,
- sol, pieprz.
Suszone grzyby namoczyć w 200 ml wrzatku.
Swieze grzyby pokroic - male pieczarki na polowki, duze w plastry,
boczniaki w paski. Oliwe i maslo rozgrzac na patelni, podsmazyc, dodac
rozgnieciony czosnek i swieze grzyby, smazyc 5 min, mieszajac.
Suszone grzyby odsaczyc na sitku z bibula albo chusteczka higieniczna,
oplukac, posiekac.
Z patelni wyjac usmazone grzyby z cebula, sos pozostawic, dodac
wywar z suszonych grzybow i posiekane grzyby, gotowac az sos
zgestnieje. Do sosu dolac brandy, przelozyc z powrotem usmazone
grzyby, doprawic sola i pieprzem. Dodac posiekana natke i jeszcze chwile
podgrzewac.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |