Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sok z buraków sok z buraków

Grupy

Szukaj w grupach

 

sok z buraków



następny post »
X-Received: by 2002:a1f:d142:: with SMTP id i63-v6mr2684vkg.5.1526461529369; Wed, 16
May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a1f:d142:: with SMTP id i63-v6mr2684vkg.5.1526461529369; Wed, 16
May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.xs4all.nl!newsf
eed8.news.xs4all.nl!85.12.16.70.MISMATCH!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.x
lned.com!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwinds-m
edia.com!news.highwinds-media.com!x25-v6no4970110qto.0!news-out.google.com!p41-
v6ni764qtp.1!nntp.google.com!x25-v6no4970099qto.0!postnews.google.com!glegroups
g2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Wed, 16 May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.173.147.231;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 109.173.147.231
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <a...@g...com>
Subject: sok z buraków
From: d...@g...com
Injection-Date: Wed, 16 May 2018 09:05:29 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2449
X-Received-Body-CRC: 4221950041
Lines: 29
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380518
Ukryj nagłówki

1.5 kg buraków obranych i pokrojonych w talarki
3 litry wody (przegotowanej chłodnej / ja używam nieprzegotowanej)
3 łyżki soli
kilka ząbków czosnku
kilka liści laurowych rozgniecionych lekko kulek ziela angielskiego oraz pieprzu

Wszystko do dużego słoika. Mix i wstrząs.
Przykrywam talerzykiem. Należy zwrócić uwagę żeby buraki nie wystawały nad
powierzchnię wody bo mogą spleśnieć.
Codziennie mieszam chińską pałeczką do ryżu i zbieram osad gromadzący się na
powierzchni. Po tygodni zlewam do butelek i piję.
W smaku podłe.

I teraz najważniejsze.
Ludzie mówią, że to cudowny eliksir który dodaje sił witalnych powoduję utratę wagi i
pomaga na nie wiadomo jeszcze co ))

Mi smakuje bo lubię kuchnie kantońską która z natury jedzie zgnilizną i fermentem na
kilometr ale niektórzy nie lubią. I to należy uszanować że nie lubią i mają własne
zdanie !!

Być może taki wątek już gdzieś się pojawił w tym forum ale komu chciało by się
googlować.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.05 stefan
16.05 d...@g...com
16.05 stefan
16.05 d...@g...com
16.05 XL
16.05 Stokrotka
16.05 d...@g...com
17.05 Stokrotka
22.05 d...@g...com
22.05 Marcin Debowski
22.05 Stokrotka
23.05 XL
23.05 d...@g...com
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Jaja z larwami w Auchanie
kurczaki zagrodowe a klatkowe
Kefir dobry na wszystko!
Podróby arbuzów.
Niehandlowna niedziela ?
Taro.
Co w zielonym koprze piszczy?
baranina jagnięcina
Co w chlebie piszczy?
świąteczne ciasto bergamotkowe
Petycja o likwidację Ministerstwa Zdrowia
Pojebani mężczyźni
Bouba czy Kiki?
Rozpoznanie
Australijska droga to jedyna droga!
Darmozjadanie Europy.
O to to!
Rządy idiotów.
Wojna?
Margaryny antycholesterolowe
"Sprawa Sokala" i dno intelektualistów.
"Przerywanie" owoców
Filtr do oczyszczacza - samoróbka
Nie róbmy bożka z rodziny
Ślub księcia.
Bitki wołowe


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X