Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sok z buraków sok z buraków

Grupy

Szukaj w grupach

 

sok z buraków

następny post »
X-Received: by 2002:a1f:d142:: with SMTP id i63-v6mr2684vkg.5.1526461529369; Wed, 16
May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a1f:d142:: with SMTP id i63-v6mr2684vkg.5.1526461529369; Wed, 16
May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.xs4all.nl!newsf
eed8.news.xs4all.nl!85.12.16.70.MISMATCH!peer03.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.x
lned.com!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwinds-m
edia.com!news.highwinds-media.com!x25-v6no4970110qto.0!news-out.google.com!p41-
v6ni764qtp.1!nntp.google.com!x25-v6no4970099qto.0!postnews.google.com!glegroups
g2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Wed, 16 May 2018 02:05:29 -0700 (PDT)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.173.147.231;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 109.173.147.231
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <a...@g...com>
Subject: sok z buraków
From: d...@g...com
Injection-Date: Wed, 16 May 2018 09:05:29 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2449
X-Received-Body-CRC: 4221950041
Lines: 29
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380518
Ukryj nagłówki

1.5 kg buraków obranych i pokrojonych w talarki
3 litry wody (przegotowanej chłodnej / ja używam nieprzegotowanej)
3 łyżki soli
kilka ząbków czosnku
kilka liści laurowych rozgniecionych lekko kulek ziela angielskiego oraz pieprzu

Wszystko do dużego słoika. Mix i wstrząs.
Przykrywam talerzykiem. Należy zwrócić uwagę żeby buraki nie wystawały nad
powierzchnię wody bo mogą spleśnieć.
Codziennie mieszam chińską pałeczką do ryżu i zbieram osad gromadzący się na
powierzchni. Po tygodni zlewam do butelek i piję.
W smaku podłe.

I teraz najważniejsze.
Ludzie mówią, że to cudowny eliksir który dodaje sił witalnych powoduję utratę wagi i
pomaga na nie wiadomo jeszcze co ))

Mi smakuje bo lubię kuchnie kantońską która z natury jedzie zgnilizną i fermentem na
kilometr ale niektórzy nie lubią. I to należy uszanować że nie lubią i mają własne
zdanie !!

Być może taki wątek już gdzieś się pojawił w tym forum ale komu chciało by się
googlować.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.05 stefan
16.05 d...@g...com
16.05 stefan
16.05 d...@g...com
16.05 XL
16.05 Stokrotka
16.05 d...@g...com
17.05 Stokrotka
22.05 d...@g...com
22.05 Marcin Debowski
22.05 Stokrotka
23.05 XL
23.05 d...@g...com
01.06 Dariusz K. Ładziak
01.06 Stokrotka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK