| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-11-07 14:54:20
Temat: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - listaLubię się w kuchni nie namęczyć, za to jak każda pusta kobieta łasa na
pochlebstwa i uzasadnione (te nieuzasadnione tez, ale to ntg) komplementy
zapodaje czasem coś pokazowego, a przy tym nie pracochłonnego.
Udało mi się przekonać gości wszelkich do zestawienia: łosoś na szpinaku ze
smietaną i mozarellą + grzanki,
mlaskają na tiramisu, choć wieść gminna niesie, że jest kłopotliwe w
przygotowaniu, to zdecydowanie zaprzeczam. W sezonie grillowania podaję
mięska z grillowanymi warzywkami (prym wiedzie bakłażan), a robota to żadna.
Roladki wołowe to specjał mojej mamy, ja leniem bedąc wolę polędwiczki
wieprzowe z kurkami (robić, bo jeść to jak najbardziej bigos czy inną
galaretę z nóżek jak najbardziej).
Macie może pomysły na dania do 20 min. roboty i o pięknym wyglądzie?
pozdr.Hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-07 20:29:20
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
Hania napisał(a):
Stek wołowy, przyprawy i czas około 6 - 8 min. Tylko kwestia
mięsa, ja obecnie się nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
pięknej kolorystyce, oczywiście bez kartofli.
Pzdr. Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-07 20:31:18
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
"anatol" <j...@t...pl> wrote in message
news:1162931360.311279.115600@e3g2000cwe.googlegroup
s.com...
Hania napisał(a):
Stek wołowy, przyprawy i czas około 6 - 8 min. Tylko kwestia
mięsa, ja obecnie się nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
pięknej kolorystyce, oczywiście bez kartofli.
Pzdr. Janusz
Trzeba być zdrową /zdrowym - puryny... Bez pejsatych myśli...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-11-07 20:43:40
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - listaanatol <j...@t...pl> napisał(a):
>
> Hania napisa=B3(a):
>
> Stek wo=B3owy, przyprawy i czas oko=B3o 6 - 8 min. Tylko kwestia
> mi=EAsa, ja obecnie si=EA nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
> pi=EAknej kolorystyce, oczywi=B6cie bez kartofli. =20
>
mi się raz stek udaU - potem to już podeszwa - zapodasz jak robisz, jakiej
grubości mięsko?
pozdr.h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-11-07 20:45:34
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - listaPanslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> Trzeba być zdrową /zdrowym - puryny... Bez pejsatych myśli...
Swoimi obsesjami przypominasz mi mą ukochaną (ale nie z powodu obsesji)
ciotkę. Uduś je w jakim sosie, a tu zapodałbyś coś szybkiego, smacznego i
ładnego.
pozdr.H.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-07 20:45:38
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - listaPanslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> Trzeba być zdrową /zdrowym - puryny... Bez pejsatych myśli...
Swoimi obsesjami przypominasz mi mą ukochaną (ale nie z powodu obsesji)
ciotkę. Uduś je w jakim sosie, a tu zapodałbyś coś szybkiego, smacznego i
ładnego.
pozdr.H.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-07 20:58:18
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eiqr5s$19n$1@inews.gazeta.pl...
> anatol <j...@t...pl> napisał(a):
>
>>
>> Hania napisa=B3(a):
>>
>> Stek wo=B3owy, przyprawy i czas oko=B3o 6 - 8 min. Tylko kwestia
>> mi=EAsa, ja obecnie si=EA nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
>> pi=EAknej kolorystyce, oczywi=B6cie bez kartofli. =20
>>
> mi się raz stek udaU - potem to już podeszwa - zapodasz jak robisz, jakiej
> grubości mięsko?
>
> pozdr.h.
Dobry kucharz nie daje się zaskoczyć - mięsko trzeba bejcować, wtedy zawsze
jest smaczne i kruche, także steki, dlatego warto (z pewnym zapasem na nagłe
i niespodziewane) mieć w chłodziarce to co trzeba - zawsze gotowe... Inaczej
trzeba mieć maszynkę do nacinania mięsa (lepsze niż obijanie tłuczkiem).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-07 21:00:25
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eiqr9i$1sd$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>
>> Trzeba być zdrową /zdrowym - puryny... Bez pejsatych myśli...
>
> Swoimi obsesjami przypominasz mi mą ukochaną (ale nie z powodu obsesji)
> ciotkę. Uduś je w jakim sosie, a tu zapodałbyś coś szybkiego, smacznego i
> ładnego.
>
> pozdr.H.
Zupa rybna z papryką i pomidorami, raki w koperku - po kilogramie na łebka,
wódka czysta - koreczki z kaszkawala... Kawa i koniak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-07 21:21:32
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - listaPanslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> >> Stek wo=B3owy, przyprawy i czas oko=B3o 6 - 8 min. Tylko kwestia
> >> mi=EAsa, ja obecnie si=EA nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody w
> >> pi=EAknej kolorystyce, oczywi=B6cie bez kartofli. =20
> >>
> > mi się raz stek udaU - potem to już podeszwa - zapodasz jak robisz,
jakiej
> > grubości mięsko?
> >
> > pozdr.h.
>
> Dobry kucharz nie daje się zaskoczyć - mięsko trzeba bejcować, wtedy
zawsze
> jest smaczne i kruche, także steki, dlatego warto (z pewnym zapasem na
nagłe
> i niespodziewane) mieć w chłodziarce to co trzeba - zawsze gotowe...
no ale mrozone to chyba nie?
ile w tej bejcy i jaka ma byc, coby wyszlo kucharce, co na dobrą wołowinę
trafia nieczęsto?
h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-11-07 21:28:08
Temat: Re: szybkie, efektowne (mogą być też efekciarskie) pomysły - lista
"Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eiqtcr$bo6$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>> >> Stek wo=B3owy, przyprawy i czas oko=B3o 6 - 8 min. Tylko kwestia
>> >> mi=EAsa, ja obecnie si=EA nimi objadam. Do tego bukiet warzyw z wody
>> >> w
>> >> pi=EAknej kolorystyce, oczywi=B6cie bez kartofli. =20
>> >>
>> > mi się raz stek udaU - potem to już podeszwa - zapodasz jak robisz,
> jakiej
>> > grubości mięsko?
>> >
>> > pozdr.h.
>>
>> Dobry kucharz nie daje się zaskoczyć - mięsko trzeba bejcować, wtedy
> zawsze
>> jest smaczne i kruche, także steki, dlatego warto (z pewnym zapasem na
> nagłe
>> i niespodziewane) mieć w chłodziarce to co trzeba - zawsze gotowe...
>
> no ale mrozone to chyba nie?
> ile w tej bejcy i jaka ma byc, coby wyszlo kucharce, co na dobrą wołowinę
> trafia nieczęsto?
>
> h.
Nawet w smarketach czasem można dostać dobre mięsa - w wołowinie jasny
(biały) tłuszczyk...
Składy bejcy jutro, bo zmęczyłem się pracą, zmęczyłem dwa litry wina z
aronii i ta tęsknota wzmocniona moją i córki (wyszła płacząc) superreakcją
na Madzię M. z TVN...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |