Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tagiatelle

Grupy

Szukaj w grupach

 

tagiatelle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-31 09:13:16

Temat: Re: tagiatelle
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):

>> Barilli 6-jajeczne. Jest bezbłędne.
> w zasadzie wiekszosc ich makaronbow jest porzadna:)

W zasadzie to chyba wszystkie, ale spośród tagliatelle to
6-jajcowe jest zdecydowanie najlepsze. Pyszota.

--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-31 16:11:11

Temat: Re: tagiatelle
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:akq8cd.qg.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):
>
> >> Barilli 6-jajeczne. Jest bezbłędne.
> > w zasadzie wiekszosc ich makaronbow jest porzadna:)
>
> W zasadzie to chyba wszystkie, ale spośród tagliatelle to
> 6-jajcowe jest zdecydowanie najlepsze. Pyszota.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński
> Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.


musze zerknac jakie mam bo moze tych nie probowalam:)


Mechcia
wlasnie carbonare robie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-31 16:18:22

Temat: Re: tagiatelle
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):

>> W zasadzie to chyba wszystkie, ale spośród tagliatelle to
>> 6-jajcowe jest zdecydowanie najlepsze. Pyszota.

Jest pakowane inaczej, niż większość Barilli: nie w czerwone
pudełko, a w żółtawy celofan, wewnątrz którego jest delikatne
usztywnienie z karbowanego papieru i 6 lub 8 gniazdek
tagliatelle.

--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-31 20:05:19

Temat: Re: tagiatelle
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:akr19f.25k.1@Konrad.Brywczynski...
> Jest pakowane inaczej, niż większość Barilli: nie w czerwone
> pudełko, a w żółtawy celofan, wewnątrz którego jest delikatne
> usztywnienie z karbowanego papieru i 6 lub 8 gniazdek
> tagliatelle.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
> k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
> www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
> GG:1528179 Marek A. Salwa


dzieki! wiem juz czego szukac.


ja dzis robilam carbonare z barilla Bavette nr 13, tez ok:)

Mechcia
no i jak na przyzwoity makaaron cena nie zbija z nog.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-31 20:17:15

Temat: Re: tagiatelle
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):

> ja dzis robilam carbonare z barilla Bavette nr 13, tez ok:)

:-)
A ja mam w szafie Mezze Penne Tricolori. Jutro będą z twarogiem,
śmietaną i cukrem. Bardzo ładnie się prezentują. :-)

> no i jak na przyzwoity makaaron cena nie zbija z nog.

Co prawda, to prawda. Ja prawie wyłącznie kupuję Barillę. Chyba
że nie ma, to wtedy Malmę. Szerokim łukiem omijam Lublin, greckie
to niestety loteria, więc unikam.

--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
GG:1528179 To see what we could find

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-31 20:25:57

Temat: Re: tagiatelle
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):

O, wszedłem na stronę Barilli, a tam cała masa przepisów.
Np. na tagliatelle z sosem z jogurtu i szczypiorku.
http://www.barilla.com/ricette_firmate/db_ricette/el
enco.asp?f=174

--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
k...@b...tk If you're caught out in the rain
www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
GG:1528179 Cat food cat food cat food again

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-01 07:09:53

Temat: Re: tagiatelle
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> napisał w wiadomości
news:akrfpm.15k.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik <m...@n...pl.NOSPAM> napisał (a):
>
> O, wszedłem na stronę Barilli, a tam cała masa przepisów.
> Np. na tagliatelle z sosem z jogurtu i szczypiorku.
> http://www.barilla.com/ricette_firmate/db_ricette/el
enco.asp?f=174
>
> --
> Konrad J. Brywczyński No use to complain
> k...@b...tk If you're caught out in the rain
> www.brywczynski.tk Your mother's quite insane
> GG:1528179 Cat food cat food cat food again



to i ja zajrze:)))


Mechcia
a do Malmy jakos nie moge sie przekonac. wole dorzucic zlotowke i zakupic
wloski jakis (nawet Sophia Loren nie pomogla;))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-01 08:54:43

Temat: Re: tagiatelle
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>ja dzis robilam carbonare z barilla Bavette nr 13, tez ok:)
-----------------
carbonara najlepsza jest z Buccatini - IMHO:)))


>
>Mechcia
>no i jak na przyzwoity makaaron cena nie zbija z nog.
-----------
rzeczywiscie swietny makaron.
No i lubie, jak jest w pudelku - lepiej sie przechwiuje

M
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-01 08:57:51

Temat: Re: tagiatelle
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> no i jak na przyzwoity makaaron cena nie zbija z nog.
>
>Co prawda, to prawda. Ja prawie wyłącznie kupuję Barillę. Chyba
>że nie ma, to wtedy Malmę. Szerokim łukiem omijam Lublin, greckie
>to niestety loteria, więc unikam.
>
-----------------
ja glownie Barille albo Agnesi (jak nie ma Barilli).
Polskie wszystkie pomijam szerokim lukiem, Malme tez - zwlaszcza, ze drozsza
od wloskich, nie wiedziec czemu.
A greckiego (jak kiedys kupowalam) nie udalo mi sie znalezc dobrego.

Wloskie najlepsze.
i udaja sie al dente, czego o polskich nie da sie powiedziec.

M
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-01 09:45:16

Temat: Re: tagiatelle
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Monisiatko" <M...@i...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, September 01, 2002 10:57 AM
Subject: Re: tagiatelle


> >> no i jak na przyzwoity makaaron cena nie zbija z nog.
> >
> >Co prawda, to prawda. Ja prawie wyłącznie kupuję Barillę. Chyba
> >że nie ma, to wtedy Malmę. Szerokim łukiem omijam Lublin, greckie
> >to niestety loteria, więc unikam.
> >
> -----------------
> ja glownie Barille albo Agnesi (jak nie ma Barilli).
> Polskie wszystkie pomijam szerokim lukiem, Malme tez - zwlaszcza, ze
drozsza
> od wloskich, nie wiedziec czemu.
> A greckiego (jak kiedys kupowalam) nie udalo mi sie znalezc dobrego.
>
> Wloskie najlepsze.
> i udaja sie al dente, czego o polskich nie da sie powiedziec.
>
> M
mam to samo
Herbatka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Mozecie mi podac adres archiwum???
zielone kalafiory
Rogaliki z konfiturka?
szkarłacica, gdzie ją kupi
KUCHNIA MEKSYKAŃSKA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »