« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-03 13:41:20
Temat: torcik kokosowyZ piecenia paczkow zostalo mi 10 bialek, zastanawialam sie co z tego zrobic,
(bezy nie wchodzily w rachube, poniewaz po kilku nieudanych probach
zaniechalam ich robienia) obszukalam szafki i wyszedl mi pyszny torcik
kokosowy:
10 bialek podzielilam na 3 czesci, kazda ubilam z 3/ szkl. cukru, gdy bylo
biale lsniace i geste wsypalam do tego ok 100 gram wiorkow, wylalam do
tortownicy, pieklam kazdy placek ok 30 min.
Krem
budyn malinowy ugotowalam z 1 lyzka maki pszennej i 3 lyzkami cukru,
ostudzony ukrecilam z niepelna kostka margaryny, masa przelozylam placki
kokosowe, wierzch posmarowalam resztka kremu i polalam polewa czekoladowa
(nie calosc tylko takie niteczki czekoladowe). Wyszedl przepyszny slodki
tort kokosowy.
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-03 14:03:45
Temat: Re: torcik kokosowyUżytkownik "Iwona Malek" <k...@N...at> napisał w wiadomości
news:4Wspb.140751$vL1.1746159@news.chello.at...
> 10 bialek podzielilam na 3 czesci, kazda ubilam z 3/ szkl. cukru
Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale na kazda z trzech czesci dalas
szklanke cukru? Bo chyba nie trzy szklanki do kazdej czesci? :)
KRuszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-03 16:01:49
Temat: Re: torcik kokosowy
> Nie wiem, czy dobrze zrozumialam, ale na kazda z trzech czesci dalas
> szklanke cukru? Bo chyba nie trzy szklanki do kazdej czesci? :)
>
oczywiscie 3/4 szklanki na kazda czesc
Kaczucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |