| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-26 10:27:16
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
> > wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
wymieszac,
> > dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
>
> i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
>
> Marta
>
a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
posiekanej pietruszce??
(oczywiscie w duzych ilosciach)
pozdrawiam
efa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-26 10:46:02
Temat: Re: tzatziki - jak zrobicEwa:
>>>wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
>>
> wymieszac,
>
>>>dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
>>
>>i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
>>
>>Marta
>>
>
> a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> posiekanej pietruszce??
> (oczywiscie w duzych ilosciach)
nie. Jak komuś smakuje, to niech doda, ale nie musi (ja lubię, ale ja
daję do tsatsiki ogórki konserwowe i pomidory, więc pietruszka nie
przeszkadza ;-)).
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 11:05:42
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
> Ewa:
> >>>wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
> >>
> > wymieszac,
> >
> >>>dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
> >>
> >>i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
> >>
> >>Marta
> >>
> >
> > a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> > posiekanej pietruszce??
> > (oczywiscie w duzych ilosciach)
>
> nie. Jak komuś smakuje, to niech doda, ale nie musi (ja lubię, ale ja
> daję do tsatsiki ogórki konserwowe i pomidory, więc pietruszka nie
> przeszkadza ;-)).
>
> Waldek
>
Dzieki - nie wiedzialam o tym
W Grecji podstawowymi skladnikami sa ogorki, pietruszka, czosnek.. no i
jogurt
W takim razie musze kiedys sprobowac dodac do tego jeszcze pomidorka.
efta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 12:07:47
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
> Na szczęście bzdurka:-)
> --
> Pozdrawiam
> Asia
===============
Nie taka bzdurka. Po aferze zelatynowo-wolowej zrobilem
male sledztwo zasypujac producentow m.in. jogurtow
pytaniami o stosowanie zelatyny wolowej. Przy okazji
dowiedzialem sie co dodaja do swych wyrobow.
Tylko niektorzy pisza wszystko na opakowaniach.
waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:29:54
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
"Ewa" <p...@m...pl> wrote in message
news:amuncq$67a$1@news2.tpi.pl...
>
>
> > > wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
> wymieszac,
> > > dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
> >
> > i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
> >
> > Marta
> >
> a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> posiekanej pietruszce??
Raczej koperku!
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:44:11
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic> > > > wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
> > wymieszac,
> > > > dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
> > >
> > > i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
> > >
> > a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> > posiekanej pietruszce??
>
> Raczej koperku!
raczej mięty!
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:48:36
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
"zosia" <z...@m...pl> wrote in message
news:amv2v7$jmo$1@news.tpi.pl...
> > > > > wziac dobry gesty jogurt naturalny, np Bakomy. zetrzec ogorki,
> > > wymieszac,
> > > > > dodac czosnek, przyprawy, wymieszac.
> > > >
> > > > i nie zapomniec nasolic i odcisnac tych ogorkow:)
> > > >
> > > a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> > > posiekanej pietruszce??
> >
> > Raczej koperku!
>
> raczej mięty!
To po turecku - po grecku jest koperek..
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:49:55
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic> > > a przepraszam, ze sie wtracam: nie zapomnieliscie o zielonej, drobno
> > > posiekanej pietruszce??
> >
> > Raczej koperku!
>
> raczej mięty!
no tak, teraz to kazdy doda co lubi.........
efa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:53:47
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
> > > Raczej koperku!
> >
> > raczej mięty!
>
> To po turecku - po grecku jest koperek..
>
> M
sloneczko - za dlugo bylam w Grecji, zeby Ci przyznac racje
pozdrawiam
efa
.....a tak poza tym, nigdy nie spotkalam sie tam z koperkiem.....hmmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-26 13:55:36
Temat: Re: tzatziki - jak zrobic
"Ewa" <p...@m...pl> wrote in message
news:amv3gs$nkk$1@news.tpi.pl...
>
>
> > > > Raczej koperku!
> > >
> > > raczej mięty!
> >
> > To po turecku - po grecku jest koperek..
> >
> > M
>
> sloneczko - za dlugo bylam w Grecji, zeby Ci przyznac racje
Moze sie i myle, ale; 1. W Grecji jadlem z koperkiem. 2. W ksiazce
kucharskiej ktora to sobie przywiozlem z Grecji, jak byk stoi koperek. 3. W
przyprawie do tzatzikow (ktora nota bene okazal sie psu na bude),
przywiezionej z Grecji, jest koperek, jako rowniez widnieje koperek.
Ale zawsze moge sie mylic... misiu.
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |