« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-17 17:33:40
Temat: wątróbka drobiowaWitam,
Zacznę od przedstawienia się. Mam na imię Honorata (co można przeczytać na
dole) Zajrzałam tu pierwszy, ale pewnie nie ostatni. W kuchni radzę sobie
nie źle, ale jednak najlepiej mi idzie sprzątanie wyżej wymienionej.
Pytanie mam konkretne. Czy wątróbkę drobiową można piec? Jeżeli tak, to
macie może jakieś przepisy co i jak zrobić żeby była pyszna? Pytam o
pieczenie, bo smażenie przyprawia mnie o zawrót głowy (podczas sprzątania po
nim) Co zrobić żeby ta wątróbka nie skakała po patelni???
Pozdrawiam
--
Honorata
h...@g...pl
h...@o...pl
GG 2242065
[Warszawa]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-17 22:32:54
Temat: Re: wątróbka drobiowaHonorata wrote:
> Witam,
> Zacznę od przedstawienia się. Mam na imię Honorata (co można
> przeczytać na dole) Zajrzałam tu pierwszy, ale pewnie nie ostatni. W
> kuchni radzę sobie nie źle, ale jednak najlepiej mi idzie sprzątanie
> wyżej wymienionej. Pytanie mam konkretne. Czy wątróbkę drobiową można
> piec? Jeżeli tak, to macie może jakieś przepisy co i jak zrobić żeby
> była pyszna? Pytam o pieczenie, bo smażenie przyprawia mnie o zawrót
> głowy (podczas sprzątania po nim) Co zrobić żeby ta wątróbka nie
> skakała po patelni???
> Pozdrawiam
===
Skoro masz dużo sprzątania i wątróbka ci "skacze" to podejrzewam, że
obsmażasz ją na bardzo gorącym tłuszczu.
To nie mięso, nie trzeba jej tak brutalnie zrumieniać. Nawet na malutkim
ogniu obrobisz ją jak trzeba i tłuszcz nie zachlapie ci kuchni.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-21 19:12:47
Temat: Re: wątróbka drobiowa
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ckus0l$59e$1@inews.gazeta.pl...
> Honorata wrote:
> > Witam,
> > Zacznę od przedstawienia się. Mam na imię Honorata (co można
> > przeczytać na dole) Zajrzałam tu pierwszy, ale pewnie nie ostatni. W
> > kuchni radzę sobie nie źle, ale jednak najlepiej mi idzie sprzątanie
> > wyżej wymienionej. Pytanie mam konkretne. Czy wątróbkę drobiową można
> > piec? Jeżeli tak, to macie może jakieś przepisy co i jak zrobić żeby
> > była pyszna? Pytam o pieczenie, bo smażenie przyprawia mnie o zawrót
> > głowy (podczas sprzątania po nim) Co zrobić żeby ta wątróbka nie
> > skakała po patelni???
> > Pozdrawiam
> ===
> Skoro masz dużo sprzątania i wątróbka ci "skacze" to podejrzewam, że
> obsmażasz ją na bardzo gorącym tłuszczu.
> To nie mięso, nie trzeba jej tak brutalnie zrumieniać. Nawet na malutkim
> ogniu obrobisz ją jak trzeba i tłuszcz nie zachlapie ci kuchni.
>
> waldek
> ===
>
Witaj
waldek ma racje smaz ja na małym ogniu jak dodasz do niej cebulke i
pokrojoną w kostke papryke dodaj do tego szklanke bulionu drobiowego i dus
15 min. Potem troszke zagest sosik i gotowe pycha polecam :)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-22 07:54:02
Temat: Re: wątróbka drobiowa
Pytam o pieczenie, bo smażenie przyprawia mnie o zawrót
> > > głowy (podczas sprzątania po nim) Co zrobić żeby ta wątróbka nie
> > > skakała po patelni???
> > > Pozdrawiam
Mozesz na chwile przykryc pokrywka, napewnie nie zachlapiesz kuchni.
A jesli dodasz kawalki jablka, cebulke (mozesz na koncu dodac troche
smietanki).
Super sprawa
Smacznego
Sylwek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |