« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-13 14:30:06
Temat: wolowinamam troche swiezej i mloodej wolowiny i kapletnie nie wiem co z nia zrobic
(gulasz odpada mam juz dosc) znacie jakies ciekawe przepisy?? moze jakas po
Chinsku??? prosze o pomoc!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-13 15:18:24
Temat: Re: wolowina
Użytkownik "Maseczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9b72hb$lch$1@news.onet.pl...
> mam troche swiezej i mloodej wolowiny i kapletnie nie wiem co z nia zrobic
> (gulasz odpada mam juz dosc) znacie jakies ciekawe przepisy?? moze jakas
po
> Chinsku??? prosze o pomoc!!!
Witam robilem cos smacznego wlasnie z wolowiny i po chinsku.
Wolowine pokroj w paseczki jak najciensze 0,5 cm na 0,5 cm, dlugosc
obojetna, jak na beef strogonow.
Podsmaz, dus pod przykryciem, krotko na oleju lub smalcu.
2 paczki FIX do potraw chinskich knoora. zgodnie z przepisem, dodaj
wolowine.
Pyszne
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-13 15:24:16
Temat: Re: wolowinaOczywiscie podawac z ryzem
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-13 15:55:47
Temat: Re: wolowina> mam troche swiezej i mloodej wolowiny i kapletnie nie wiem co z nia zrobic
> (gulasz odpada mam juz dosc) znacie jakies ciekawe przepisy?? moze jakas po
> Chinsku??? prosze o pomoc!!!
>
> prosze-przepis jest ze statku "batory" na ktorym plywal kiedys moj wujo
skladniki: po 0,5 kg: wolowiny,pieczarek, cebuli, pomidorow, ogorkow kiszonych,
peczek ziel. pietr., 4 jajka na twardo, maly koncentrat pomidor.
wolowinke pokroic w drobna kostke, obsmazyc, wrzucic do szybkowara albo szkla
zaroodpornego, popieprzyc, na to pokrojona w polplasterki cebule, pomidory w
cwiartkach, pieczarki poszatkowane, ogorki kisz. pokrojone w kostke, jaja
pokrojone w osemki, posypac zielona pietr.posiekana(duzo)
zalac wszystko rosolkiem rozrobionym w 2/3 szkl. wody z przec.pomidor.
W szybkowarze u mnie to siedzi ok.40 min. Podawac z ryzem-pycha!!!!!!!-ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-14 06:03:01
Temat: Re: wolowinaMaF <m...@a...alpha.pl> wrote:
> Oczywiscie podawac z ryzem
> MarekF
Uncle Bens. Bedzie zupelnie po chninsku.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |