Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zoladki drobiowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

zoladki drobiowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-08-04 23:21:48

Temat: zoladki drobiowe
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Idee pomyslu podsunal mi Ostry (dzieki, ale ogórków Ci nie zapomnę :))
robi się:
zoładki drobiowe (najlepiej indycze - bo wieksze i mniej roboty:)
namoczyc w wodzie z octem (za chol.. nie wiem po co ten ocet, ale na
Grupie było, żeby w tym moczyć, to i moczę - faktem: łatwo się czyści -
sie jakies takie sztywne robia:)
Wyczyścic, gotować 1,5 - 2 h
jak sie zrobia miekkie - wsypać curry, sol, gałkie muszkatołowe i pieprz
czarny.
Ja dodaje rowmiez czosnek.
podusic pare minut,
dodac smietany (wg mnie wychodzi lepiej niz z jogurtem) zaprawioną
mąką.
Zabarwic (jezeli dalim za malo curry) kurkumą (no chyba że ktoś defekuje
szafranem :)
musi byc wsciekle zoltozielone (z przewagą zóltego: wg katlogu RAL nr
xxx, dla fizyków - tymperatura barwowa yy K :))
podawac KONIECZNIE z ryżem
smakuje troche jak PRLowskie ozory w sosie musztardowym :)))
ale tylko trochę -reszte spawdzicie jak se zrobicie :0
pozdrowa
sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Współpraca - meble
przechowanie zoltego sera
Co mozna z gruszek?
Bezy...
Grochówka z księżniczki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »