| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-28 12:15:12
Temat: zupa piwna (p)chodzi za mna od kilku dni i chyba dzis juz nie wytrzymam i sobie zrobie
(nikt poza mna tego nie je )
duza posiekana cebule i jeden wycisniety zabek czosnku podsmazam na
oleju, czerstwa bulke kroje i wrzucam na patelnie, zalewam to niepelna
szklanka piwa i dwiema szklankami bulionu, pieprze (nie sole) dodaje
odrobine galki muszkatalowej i kawaleczek ususzonej w calosci czuszki,
chwile gotuje i gotowe :)
wlewam do talerza, posypuje spora iloscia pokrojonego szczypiorku i
odrobina utartego sera
a wy jak robicie ???
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-29 08:00:52
Temat: Re: zupa piwna (p)
> duza posiekana cebule i jeden wycisniety zabek czosnku podsmazam na
> oleju, czerstwa bulke kroje i wrzucam na patelnie, zalewam to niepelna
> szklanka piwa i dwiema szklankami bulionu, pieprze (nie sole) dodaje
> odrobine galki muszkatalowej i kawaleczek ususzonej w calosci czuszki,
> chwile gotuje i gotowe :)
> wlewam do talerza, posypuje spora iloscia pokrojonego szczypiorku i
> odrobina utartego sera
>
> a wy jak robicie ???
> wiku
Zamiast galki (jakos nie przepadam) dodaje troche swiezego imbiru, a
grzaneczki podsmazam na suchej patelni i wrzucam bezposrednio przed
podaniem - lubie chrupiace. Dzisiaj jestem sam w domu, to chyba sobie
zrobie. Kiedys z kolega (jeszcze w akademiku) "dla mocy" dodawalismy
Sloneczny Brzeg - nie bylo zle ;-)
Adal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |