« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-14 09:13:41
Temat: żurawina -propozycje podania?witam
do czego podajecie zurawinę?
podzielcie sie przepisami.
pzdr
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-14 09:38:53
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
> podzielcie sie przepisami.
Camembert upieczony w piekarniku na talerzu żaroodpornym (bo nie da się
przełozyć), do momentu, aż naciśnięty palcem będzie wykazywał objawy
płynności wnętrza - do tego zurawina i bagietka - mnaaaam:P
pozdr
cherokee
P.S. Ponadto do pieczonego drobiu doskonałe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 10:47:10
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?Witaj :)
Żurawinę podaję do mięs pieczonych oraz oczywiście do sera camembert
(albo na zimno albo smażony w paniercie)
Pozdrawiam,
Przemek
"cateringowiec"
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
> podzielcie sie przepisami.
> pzdr
> p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 10:55:10
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?"pamana" wrote in message news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
Do swiezej cieplej bulki i zimnego mleka... mrrr... :))))))))
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 12:06:03
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?cherokee napisał(a):
> Camembert upieczony w piekarniku na talerzu żaroodpornym (bo nie da się
> przełozyć), do momentu, aż naciśnięty palcem będzie wykazywał objawy
> płynności wnętrza - do tego zurawina i bagietka - mnaaaam:P
>
> pozdr
>
> cherokee
> P.S. Ponadto do pieczonego drobiu doskonałe.
>
>
potwierdzam pycha :)
a zurawine podaje do mies - obowiazkowo do dziczyzny...
czasem sos zurawinowy robie...
zdarzylo mi sie do miesnego fondue jako jeden z dodatkow zurawine podac...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 12:18:25
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl> napisał w wiadomości
news:cs8476$7f9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Camembert upieczony w piekarniku na talerzu żaroodpornym (bo nie da się
> przełozyć)
ja smaze ten ser, obtoczony w jajku i bulce - na patelni. da sie go
swobodnie przekrecac i wyjac. podaje go na lisciu salaty i polewam wlasnie
zurawina. wykwintny obiad w 5 minut:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 12:28:57
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
> podzielcie sie przepisami.
Klasycznie do camemberta - pieczonego, albo jeszcze lepiej panierowanego w
bułce tartej wymieszanej z mąka kukurydziana pół na pół i usmażonego na
złoto,
do kanapek z serem pleśniowym - na mała kromkę kawałek sera uciętego w
klinek, na to kleks żurawiny, na to klinek gruszki, albo melona, albo owoc
winnego grona.
Do fety obsmażonej w pikantnym cieście naleśnikowym na piwie.
Do ciasteczek sezamowych.
Zamiast dżemu do chleba z masłem.
Do sałatek owocowych: żurawina, miód, trochę soku z cytryny.
Do "sosu do frytek" : majonez, ketchup, łyżka żurawiny, ząbek czosnku, sól,
pieprz, parę kropli cytryny
A oprócz żurawiny można dawać do tego wszystkiego dżem z jarzębiny. Mniam.
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-14 14:33:20
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?"pamana" <p...@w...pl> wrote in message
news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
> podzielcie sie przepisami.
do pieczonego indyka oczywiscie :)
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-15 14:35:38
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?
Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cs82ab$edt$1@news.dialog.net.pl...
> witam
> do czego podajecie zurawinę?
> podzielcie sie przepisami.
> pzdr
> p.
pieczony na patelni oscypek
(ale taki prawdziwy, zakopiański!!!)
p.
PEPE
http://pepe.krakow.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-15 15:17:59
Temat: Re: żurawina -propozycje podania?Użytkownik "PEPE" <p...@p...fm>
> pieczony na patelni oscypek
> (ale taki prawdziwy, zakopiański!!!)
Prawdziwy to w szałasie na hali panocku.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |