Szukana fraza: Autor: Chefu <b...@g...com>
Znaleziono: 6 wiadomości
2015-08-01 16:40:42 | Chefu inne posty tego autora
Pszemol: marynata to nie zupa panie :-) , zalewasz na poziom niecałe 1/4 wysokości mięsa, potrzebne to tylko tylko po to by dał aromatu i mięso nie opiekło się do suchości aż ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?2015-08-01 17:05:00 | Chefu inne posty tego autora
Pszemol wrote: Przyjemność po mojej stronie drogi kolego Pszemol :-) > Chefu <b...@g...com> wrote: >> Pszemol: marynata to nie zupa panie :-) , zalewasz na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: żółty ser2015-08-01 16:42:04 | Chefu inne posty tego autora
Chiron wrote: hohoho ktoś szaleje i to nieźle :-) -- prawdziwejedzenie.blogspot.com > Dobrze mi idzie produkcja twarogu i masła. Dzięki za rady:-). Mam pytanie: > czy w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Glon morski smakuje jak boczek :-)2015-08-01 16:47:07 | Chefu inne posty tego autora
No nie całkiem smakuje jak boczek :-) wszystko co słonawe to jak boczek. Tak ma włąściwości odżywcze, dzięki temu taką furorę robi jako superfood, aczkolwiek pomija się inne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?2015-07-29 17:01:20 | Chefu inne posty tego autora
Zastosuj metodę niska temperatura (100C), długie pieczenie. Wieprzowinę obsmaruj ziołami np: tymianek, czosnek, cayenne. Marynata: oliwa, sos sojowy, chlapnij octu, mozesz dodac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: suszone o?miornice2015-08-05 17:15:09 | Chefu inne posty tego autora
Gil wrote: Mozesz pokroic na male krazki, obtoczyc w mace, mleku i pozniej do w ciescie: woda sodowa/piwo/maka/chlust octu/sol&pieprz ma to miec konsystecje takiej gestej mazi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia