Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "BoBig" <b...@p...arena.pl>
Znaleziono: 16 wiadomości





Re: Keks - tajemnicza temperatura

2000-08-22 09:13:23 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Ja zrobiłam "po angielsku" - był przepyszny, ciasto było bardzo ciemne, ale > nie przypalone. Niestety został zjedzony w jeden dzień, więc nie wiem jak > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: czy jest jakaś strona o cukiernictwie

2000-08-22 09:16:00 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > czy jest jakaś strona o cukiernictwie? > potrzebuję materiały do pracy dyplomowej Jakie materialy? Jaki temat? Moze pomoge? Bobig [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Zakalce

2000-08-28 07:34:26 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Nie jestem najlepszym kucharzem, wiec co z ta maka i glutenem? Jak jest > zaleznosc? Zdazylam sie zorientowac, ze jest maka poznanska, wroclawska, > tortowa i inne - ale ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: WOK

2000-09-14 08:23:36 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Gdzie można kupić dobry (i jak go rozpoznać tj odróżnić od niedobrego) > WOK ? W Warszawie na ul. Chmielnej 5; tel. 826-35-75 wew. 14. A dlaczego uwazam, ze dobry? Bo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciekawe co z makdonaldem...

2000-12-06 09:18:04 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Zdaje sie ze frytki tez sa z polskich ziemniakow. I pewnie cocacola z Pniew. > Frytki nie. Na frytki w makdonaldzie jest potrzebna specjalna odmiana ziemniakow. W swoim ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kuwertura -jak dobrze zrobic

2001-11-26 11:27:53 | BoBig inne posty tego autora

Witam, "Elastycznosc i ladny polysk kuwertury zalezy glownie od wlasciwej temperatu > ry. Przedstawiona ponizej metoda gwarantuje i jedno i drugie. > Wlozyc metalowa miske ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pytanie biala czekolada

2001-12-07 12:09:40 | BoBig inne posty tego autora

Witam, Białej czekolady w przeciwieństwie do białej kuwertury nie trzeba przed użyciem temperować ponieważ zawiera dodatek jeszcze innych tłuszczy niż kakaowy (szczególnie te ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pytanie biala czekolada

2001-12-10 10:06:26 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > A czy można wiedzieć dlaczego nie można przekroczyć 50 C ? > Rozpuszczalność tłuszczu kakaowego to wokolicach 28-31 C dlaczego > przekroczenie 50 C ma mu szkodzic ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pytanie biala czekolada

2001-12-11 11:15:17 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Nie wiedziałem, że aż 7 dni. Najczęściej spotkać się można w Polskich > książkach z 48-72 godzinami i inne wariacje w zależności czy konszowanie > mokre czy ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: W czym smażyć pączki?

2002-02-07 13:23:31 | BoBig inne posty tego autora

Witam, > Pierwsze slysze, paczki na smalcu? > Holendrzy sa specjalistami od paczkow, wiecie, - te slynne oliebollen. > I smazy sie je tylko i wylacznie na oleju, no, ale olej i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2